Dāvids bučo Ķesteri. Aktieris kā rokmūziķis Rīgā atklāj jaunu mūzikas namu. FOTO
Pirmizrādes skatītāji ļoti atzinīgi novērtēja Ķestera jauno ampluā, slavējot viņa balsi un muzikalitāti.
Slavenības
2013. gada 14. novembris, 12:15

Dāvids bučo Ķesteri. Aktieris kā rokmūziķis Rīgā atklāj jaunu mūzikas namu. FOTO

Jauns.lv

Aktieris kā rokmūziķis Rīgā atklāj jaunu mūzikas namu. Kādreizējā kino „Daile” nu notiks koncerti!

Ar dzejniekam Ojāram Vācietim veltītu programmu, ko muzikāli īsteno komponists Jānis Lūsēns un aktieris Ģirts Ķesteris, trešdien, 13. novembrī, Rīgā atklāja jaunu mūzikas namu „Daile”. Daudzi šo vietu Krišjāņa Barona ielā 31 atceras kā kinoteātri „Daile”, nu tajā saimniekos kompānija „ARS Nova” ar producenti Andu Zadovsku un izskanēs dažādi muzikālie projekti.

Atzīmējot kultūras dzīves svarīgo notikumu, trešdien mūzikas namā „Daile” nebija vietas, kur adatai nokrist. Vispirms pasākuma viesi noskatījās iestudējumu „Pus es”, kurā aktieris Ģirts Ķesteris, pirmo reizi dzīvē iejūtoties rokmūziķa tēlā, viens pats aizpildīja gandrīz divu stundu ilgu programmu, izjusti dziedot skaņdarbus ar Ojāra Vācieša vārdiem un Jāņa Lūsēna mūziku, kā arī starplasījumos pārcilājot Vācieša laikmeta zīmes un vēstulēs fiksētas izjūtas. Pirmizrādes skatītāji ļoti atzinīgi novērtēja Ķestera jauno ampluā, slavējot viņa balsi un muzikalitāti.

Pēc uzveduma viesi uzkavējās „Dailes” foajē, baudot mājīgu atmosfēru un cits cita kompāniju. „ARS Nova” vairāku gadu laikā realizētie projekti izveidojuši savu cilvēku loku, kurā ir gan skatuves mākslinieki Ģirts Ķesteris, Andris Keišs, Kristīne Zadovska, Uģis Roze, Aija Andrejeva, Valts Pūce, gan projektu vadītāji Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze un citi.

Koncertizrāde „Pus es” „Dailes” atklāšanai nav izvēlēta nejauši – tā iezīmē repertuārpolitikas virzienu, kādā mūzikas nams strādās. Jaunā koncertzāle plānota 400 skatītāju vietām parterī un balkonā, un tajā iecerēts nodrošināt vidēji ap 20 iestudējumu un koncertu ikmēneša repertuārā, tostarp – mazākajiem skatītājiem. Šosezon gaidāms arī Ziemassvētku jauniestudējums „Šai svētā naktī” ar Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Jāņa Lūsēna un Valta Pūces dziesmām, ko izpildīs Kristīne Zadovska, Uģis Roze un Zigfrīds Muktupāvels, bet pēc tam – Valta Pūces un Pētera Brūvera mūzikls „Burvis no Oza zemes”, kā arī Viļa Plūdoņa jubilejas koncertuzvedums „Mazu brīdi pirms...2”.

Kasjauns.lv/Mārtiņš Ziders