Aktierim Dzelzītim uzradies jauns hobijs
Šaušana ar loku ir lielisks veids, kā aktieris var izvēdināt galvu no ikdienas darbiem.
Slavenības
2013. gada 3. decembris, 04:40

Aktierim Dzelzītim uzradies jauns hobijs

Jauns.lv

Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis, iedvesmojoties no Robina Huda, brīvajā laikā pievērsies loka šaušanai un iegādājies pats savu loku!

„Tas viss sākās jau bērnībā. Pēc Robina Huda filmu noskatīšanās tika paretināti lazdu krūmi, taisīti loki un bultas, un šaudījāmies ar brāli un kaimiņbērniem. Vēlāk arvien biežāk dažādos vasaras pasākumos saskāros ar loka šaušanu un atskārtu, ka tas joprojām mani velk un interesē,” atminas Lauris.

Uzzinājis, ka Latvijā ir vairāki labi šāvēji, loku izgatavošanas meistari, Lauris nolēma pasūtīt arī sev klasisko longbow loku. „Šajā pavasarī saņēmu šo loku, kas ir speciāli man veidots, pats izvēlējos krāsas un citas detaļas,” lepojas aktieris.

Viņš ar loka šaušanu aizrāvies, lai izklaidētos, nevis, lai, piemēram, medītu „Man tā ir brīvā laika izklaide. Kad sanāk laiks, pats salieku mērķus, pašaudos. Tam ir arī meditatīva nozīme, koncentrēšanās un labs iemesls pabūt pie dabas. Mani nevilina tādas lietas, kā dzīvnieku medības vai makšķerēšana, tas nav man,” paskaidro Lauris, kurš cer, ka arī viņa brālis beidzot pasūtīs sev loku, lai laukos varētu rīkot ģimeniskas sacensības loka šaušanā mērķī.

Līva Krastiņa/Foto: Rojs Maizītis