Android atkal ticis pie kārtējā vīrusa, kas ātri palielina telefona rēķinu
Android ir kā medusmaize tiem, kam nagi niez nopelnīt uz vientiešu rēķina. Kopā saskaitīti vairāki tūkstoši vīrusu šai operētājsistēmai.
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 26. februāris, 14:23

Android atkal ticis pie kārtējā vīrusa, kas ātri palielina telefona rēķinu

Jauns.lv

Ļaundari ļoti iecienījuši mobilo ierīču operētājsistēmu Android. Vai nu tāpēc, ka pārlieku neaizsargāta, vai arī tāpēc, ka ar visplašāko lietotāju loku.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Un, lūk, atkal jauns vīruss Android sistēmai. Kompānijas Panda Security darbinieki atklājuši pamatīgu uzbrukumu Android operētājsistēmai, kuras pamatā ir Facebook reklāma.

Kā zina stāstīt eksperti, ļaundari izvietojuši Facebook mobilajā versijā reklāmas ar dažādām interesantām viedtālrunim vai planšetei domātām aplikācijām. Kad Android lietotāji ieiet Facebook, viņi pamana reklāmas uzrakstus savā sarunu blokā. Bieži vien reklāma saistīta ar aplikāciju WhatsApp, kuru nesen Facebook iegādājās par milzu naudu.

Ja viedās ierīces lietotājs padevies kārdinājumam, viņš nonāk viltus Google Play veikalā, kur tad arī kopā ar kādu bezmaksas programmiņu tiek pie Trojas vīrusa.

Tālāk seko pats interesantākais! Vīruss automātiski piesakās dārgām maksas īsziņām, kas ātri vien var radīt lielus zaudējumus ierīces īpašniekam un nodrošināt milzu peļņu vīrusa autoriem. Turklāt, lai Android lietotājs kādu laiku nenojaustu par dārgajām SMS, vīruss uz pāris sekundēm atslēdz ierīces skaņu, bet pašu SMS automātiski uzrāda kā jau izlasītu. Pārsteigumi sākas ar pirmo saņemto mobilā telefona operatora piestādīto rēķinu!

Kasjauns.lv, Foto: Publicitātes foto