Fiksēts pirmais ""WhatsApp" slimības" gadījums
"WhatsApp" slimības ārstēšana sastāvēja no pretiekaisuma medikamentiem un pilnīgas atturēšanās no īsziņu sūtīšanas.
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 27. marts, 22:52

Fiksēts pirmais ""WhatsApp" slimības" gadījums

Jauns.lv

Prestižajā medicīnas žurnālā "The Lancet" aprakstīts pirmais ""WhatsApp" slimības" gadījums, jo kāda spāņu grūtniece aizrautīgas īsziņu rakstīšanas dēļ nonākusi slimnīcā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spāņi ir starp aktīvākajiem mobilās aplikācijas "WhatsApp" lietotājiem. Tā ļauj bez maksas nosūtīt īsziņas cilvēkiem visā pasaulē.

Pirmais gadījums, kad tās lietošana nodarījusi kaitējumu veselībai, fiksēts "The Lancet" 22.marta numurā.

"34 gadus vecā ātrās palīdzības ārste 27.grūtniecības nedēļā kādu rītu pamodās ar sāpēm abās plaukstas locītavās. Viņai nebija nekādu traumu un iepriekšējā diena viņa nebija nodarbojusies ar pārmērīgām fiziskajām aktivitātēm," raksta ārste Inese Fernandesa-Gerrero.

"Paciente no sava viedtālruņa atbildēja uz ziņojumiem, kas pienāca aplikācijā "WhatsApp"," uzsver ārste. "Viņa vismaz sešas stundas turēja rokās mobilo telefonu, kas sver 130 gramus. Šajā laikā viņa rakstīja īsziņas, izmantojot abus īkšķus."

"Dizagnoze - "WhatsApp" slimība. Ārstēšana sastāvēja no pretiekaisuma medikamentiem un pilnīgas atturēšanās no īsziņu sūtīšanas," norāda Fernandesa-Gerrero.

Aplikācijas nosaukums jau iedzīvojies spāņu sarunvalodā. Darbības vārds "wasapear" apzīmē "WhatsApp" ziņojuma nosūtīšanu, un to atbalstījuši vairāki ar valodas jautājumiem saistīti fondi.

"Mobilo telefonu lietošanas izraisīti locītavu iekaisumi varētu kļūt par izplatītu kaiti. Ārstiem jāņem vērā šīs jaunās slimības," secina Fernandesa-Gerrero.

LETA/Foto: All Over Press

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas