Škoda "CitiJet": automobilis šaurajām Vecrīgas ielām. VIDEO
Vai ar šādu Škoda CitiJet nebūtu gana ērti katru dienu mērot ceļu no tuvējā guļamrajona uz biroju pilsētas centrā?
Auto un tehnoloģijas
2014. gada 25. maijs, 14:39

Škoda "CitiJet": automobilis šaurajām Vecrīgas ielām. VIDEO

Jauns.lv

Jo pārtikušāka valsts, jo ielās vairāk var redzēt mazus pilsētas automobiļus ar nelielu degvielas patēriņu un iespēju pieparkoties pat visšaurākajā auto džungļu ieplakā.

Lai arī Latvijā ir vienas no zemākajām algām Eiropas Savienībā, mazās klases automobiļi pie mums praktiski neeksistē kā šķira.  Tāpēc Škoda CitiJet koncepts uz Latvijas tirgu var necerēt pat tad, ja tas nonāktu sērijveida ražošanā.

Vorterses (Worthersee) festivālā, kurš notiks jau tuvākās dienās, Škoda atrādīs gan Yeti Xtreme, gan mazo CitiJet sporta automobili. Šo braucamrīku radīja uz Citago bāzes un tā autori ir Škoda dizaina skolas audzēkņi. Zila metālikas krāsa, dubultais izpūtēja gals, 16 collu vieglmetāla riteņu diski un pakaļgala spoileris.

Zem motora pārsega brīnumu nav – tur slēpjas Citago 1,0 benzīndzinējs ar 74 zirgspēku jaudu. No vietas līdz simtam mazulis var ieskrieties 13,9 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 175 kilometri stundā.

Vorterses festivāls notiek katru gadu ar domu izrādīt visus iespējamos un neiespējamos Volkswagen Group konceptus un prototipus. Šogad festivāla norise ieplānota 28. un 29. maijā.

Kasjauns.lv, Foto: Publicitātes foto