Bizness un ekonomika
2014. gada 26. maijs, 16:43

Pirmajā Baltijas kanālā sāk raidīt "Euronews" ziņas

Jauns.lv

Mediju holdings "Baltijas Mediju alianse" (BMA) un ziņu kanāls Eiropā "Euronews" parakstījuši savstarpēju līgumu par tiesībām translēt "Euronews" ziņas Baltijas valstīs - Pirmajā Baltijas kanālā (PBK) -, tā informēja BMA Preses sekretārs Edžus Vējiņš.

BMA TV Programmu departamenta vadītāja Agija Rosicka skaidro, ka skatītājiem visās trijās Baltijas valstīs tiks piedāvāts pusstundu garš oriģinālsatura ziņu raidījums "Euronews", kas nodrošina analīzi par ikdienas notikumiem pasaulē no Eiropas skata punkta. Programmā ietvertas arī biznesa ziņas, spilgtāko sporta notikumu un laika ziņu apskati. "Euronews" ziņu programma ēterā skatāma, sākot no šodienas.

BMA stratēģiskās attīstības vadītāja Baltijā Ginta Krivma stāsta, ka ar šo soli BMA turpina attīstīt mediju platformu, kura Baltijas valstu auditorijai piedāvā maksimāli plaša spektra informatīvo piedāvājumu.

Savukārt "Euronews" distribūcijas direktors Arnauds Verlhaks uzsver, ka noslēgtā sadarbība ir iespēja iepazīstināt jaunu auditoriju ar "Euronews" šajā stratēģiski ļoti svarīgā reģionā. "Esam pārliecināti, ka šis būs tikai pirmais solis, lai veidotos auglīga ilgtermiņa sadarbība ar "Baltijas Mediju Aliansi.""

"Euronews" pārstāv 400 žurnālisti vairāk nekā 30 valstīs, kanāls ir pieejams 24 stundas diennaktī 13 dažādās valodās. "Euronews" apraidi sāka 1993.gadā Francijas pilsētā Lionā. Patlaban "Euronews" skatās 415 miljoni mājsaimniecību 156 pasaules valstīs, un tas piedāvā arī interneta portālu, mobilās aplikācijas, smart TV, radio un citus.

BMA ir Baltijas valstīs lielākais krievvalodīgo plašsaziņas līdzekļu koncerns. Saskaņā ar TNS datiem BMA televīzijas kanālu skatīšanās laika daļa starp komerckanāliem visā skatītāju auditorijā 2013.gadā Baltijā kopumā bija 19,6%.

Starp BMA pārstāvētajiem medijiem ir TV kanāli "Pirmais Baltijas kanāls", "NTV Mir Baltic/Lietuva", "REN TV Baltija/Estonia/Lietuva", "Pirmais Baltijas muzikālais kanāls".

LETA, Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas