"Liepājas metalurgu" pārdos vai nu krievu miljonāram, vai ukraiņu uzņēmumam
Ar abiem pretendentiem ir parakstīti nodomu protokoli par maksātnespējīgās rūpnīcas iegādi.
Bizness un ekonomika
2014. gada 29. augusts, 13:38

"Liepājas metalurgu" pārdos vai nu krievu miljonāram, vai ukraiņu uzņēmumam

Jauns.lv

Sarunas par maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma AS "Liepājas metalurgs" (LM) pārdošanu notiks ar diviem pretendentiem - Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu "United group", kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un Ukrainas uzņēmumu "KVV group", šodien žurnālistiem paziņoja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nesaistošos piedāvājumus par LM iegādi bija iesnieguši desmit interesenti un no tiem tika atlasīti seši labākie, ar kuriem tika turpināta komunikācija. Tad no pretendentu loka tika atsijāti uzņēmējs Kirovs Lipmans un kāds Rietumu uzņēmums. Velmers jau iepriekš atzina, ka no atlikušajiem četriem potenciālajiem LM pircējiem divi ir uzskatāmi par ļoti nopietniem, ar kuriem varētu slēgt darījumu.

Portāls "Pietiek.com" šonedēļ ziņoja, ka starp četriem pretendentiem ir Šamisa uzņēmums, "KVV group", Krievijas miljardierim Ališeram Usmanovam un viņa biznesa partnerim Vladimiram Skočam piederošais holdings "Metalloinvest" un Novosibirskas daudznozaru holdings "Afina Pallada", kuras lielākais īpašnieks un prezidents ir Gaiks Magakeljans. Velmers šo informāciju ne apstiprināja, ne arī noliedza.

Atbilstoši plānam pretendentu izvēle tiks saskaņota ar "Liepājas metalurga" nodrošinātajiem kreditoriem. Līdzko saskaņojums tiks saņemts, notiks darījuma slēgšana. Nodrošinātie kreditorii ir valsts, banka "Citadele" un "SEB banka".

LETA, Foto: Ieva Lūka/LETA