Bizness un ekonomika
2014. gada 29. septembris, 07:43

Afgāņu izcelsmes uzņēmēju Gulami tur aizdomās saistībā ar 10 miljonu vērtas kravas pazušanu

Jauns.lv

Afgāņu izcelsmes uzņēmēju, Latvijas pilsoni Gulamu Mohammadu Gulami tur aizdomās saistībā ar vairāk nekā 10 miljonu eiro vērtas kokvilnas kravas no Tadžikistānas pazušanu Jūrmalā, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Raidījumā, atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju, norādīja, ka Gulami dzīves vietā Jūrmalā pagājušajā nedēļā notikusi kratīšana. Pēc tās aizturēja gan Gulami, gan viņa sievu Valentīnu. Īsu brīdi viņiem nācās pavadīt arī policijas izolatorā. Laulāto pāri tur aizdomās par svešas mantas piesavināšanos lielā apmērā un viltotu dokumentu izgatavošanu un izmantošanu mantkārīgā nolūkā, informēja "de facto".

"Tas saistīts ar kokvilnas kravas no Tadžikistānas pazušanu Jūrmalā. Tās vērtība bez uzcenojuma – 10,145 miljoni eiro . Kravas īpašnieki – tadžiku uzņēmums Igaunijā – uzsver, ka preces pārņemšana notikusi, viltojot parakstu. Taču to, ka noliktavā trūkst daļa kravas, pamanījuši, kad to apmeklēja uzņēmuma pārstāvis," vēstīja raidījumā.

Savukārt Gulami advokāts Viesturs Zauls paudis apņēmību tiesai iesniegt "visai šokējošus dokumentus", neatklājot gan kādus tiešus.

Tāpat raidījumā atzīmēja, ka kādā tiesvedībā saistībā ar iespējamu krāpšanu iesaistīta arī Gulami sieva, kurai vairākas reizes nozīmēta piespiedu atvešana uz tiesu.

Informācija datubāzē "Lursoft" liecina, ka Gulami ir kapitāldaļu turētājs uzņēmumos "Aflat Investment Group", "Norde Investment Group" un SRL, kā arī strādā kompānijās "Terahouse-Maxcapital" un '"W.E.E.S.A" valdes priekšsēdētāja amatā.

BNS

Tēmas