1dienas
19stundas
32minūtes
14sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pēc streiku draudiem "Boeing" piedāvā krasi palielināt darbinieku algas
foto: REUTERS/SCANPIX
Arodbiedrība kompānijas piedāvājumu nodēvējusi par "vēsturisku".
Bizness un ekonomika

Pēc streiku draudiem "Boeing" piedāvā krasi palielināt darbinieku algas

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Pēc plašiem streiku draudiem, Amerikas Savienoto Valstu kompānija"Boeing" piedāvā palielināt darbinieku algas par 25 procentiem.

Par to, vai pieņemt kompānijas piedāvājumu, "Boeing" darbinieki lems ceturtdien. "Boeing" galvenā operatore Stefānija Pope šo priekšlikumu dēvēja par "vēsturisku", norādot, ka "kaut ko tādu arodbiedrība nav piedzīvojusi pēdējo 16 gadu laikā".

Lai arī provizoriskais līgums nesakrīt ar sākotnējām arodbiedrības prasībām - palielināt darbinieku atalgojumu par 40 procentiem, sarunu dalībnieki tomēr to uzteic, norādot, ka "šis ir labākais priekšlikums, ko kompānija jebkad piedāvājusi. "Mēs varam ar lepnumu teikt, ka šis priekšlikums ir labākais līgums, kādu jebkad esam redzējuši," teikts Starptautiskās mašīnistu un kosmosa darbinieku asociācijas (IAM) paziņojumā. Papildus atalgojuma palielinājumam, kompānija piedāvā saviem darbiniekiem arī palielināt veselības aprūpes un pensijas pabalstus.

Jāpiemin, ka pēdējos gados uzņēmuma reputācija ir pamatīgi sašķobījusies - pirms pieciem gadiem uzņēmuma lidaparāti iekļuva divās nāvējošās katastrofās, bert kopš tā laika medijos vairākkārt izskanējušas bažas par gaisa kuģu drošību.