Pēc defekta konstatēšanas BMW Ķīnā atsauks 1,4 miljonus automobiļu
foto: IMAGO/mix1/Scanpix
BMW logo.
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 16. augustā, 13:47

Pēc defekta konstatēšanas BMW Ķīnā atsauks 1,4 miljonus automobiļu

Biznesa nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas autobūves uzņēmums BMW Ķīnā atsauks 1,4 miljonus automobiļu, ņemot vērā problēmas ar gaisa spilveniem, piektdien paziņoja Ķīnas tirgus regulators.

Regulators norāda, ka automašīnās, kurām tikušas nomainītas stūres, var būt defektīvi Japānas uzņēmuma "Takata Corporation" ražoti gaisa spilveni, kas var pārplīst un izraisīt atlūzu izplatīšanos, radot iespējamību ievainot pasažierus.

Šī problēma ietekmē automobiļus, kas ražoti laika periodā no 2003. gada līdz 2017. gadam. Tiks atsaukti gandrīz 600 000 iekšzemē ražotu automobiļu un aptuveni 760 000 importētu spēkratu. BMW jūlijā šī paša iemesla dēļ jau atsauca gandrīz 400 000 automobiļu ASV.

"Takata" kopš 2013.gada tika ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvējošu atlūzu izplatīšanos. Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus.