Auto un tehnoloģijas
2024. gada 30. jūlijā, 13:04

Latvijā ir radīts pasaulē pirmais mūziķis, pilnībā izstrādātais ar mākslīgo intelektu

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Nesen Latvijā vietējā kompānija "Gradiola Media" radīja mūziķi "HugoAI", kuru pilnībā izstrādāja mākslīgais intelekts, informē portāls balticevents.info.

Mākslīgajam intelektam (MI) tika dots uzdevums izdomāt “produktu” un absolūti visus ar to saistītos aspektus: no koncepta, nosaukuma un stratēģijas līdz gatavai mūzikai un vizuālajam noformējumam, skaidro sabiedrisko attiecību speciālists Levs Berezins.

Kā ziņoja izstrādātāji informē Berezins, “HugoAI” ir trīs populārāko žanru sinteze: pops ar fanka elementiem, elektroniskā deju mūzika un “synthwave”. Saskaņā ar analīzes rezultātiem mākslīgais intelekts izvēlējās solo projektu ar vīriešu dzimuma izpildītāju, tā nosaukumā apvienojot starptautisku vārdu un tiešu atsauci uz MI. Nākotnē izstrādātā stratēģija paredz koncertus, kuros spēlēs dzīvie mūziķi.

"To, ko iepriekš skaņu producenti paveica daudzu nedēļu laikā un par lielu naudu, MI rada bez maksas, minūtes laikā ģenerējot vēlamo dziesmu. Gatavās mūzikas kvalitāte neatšķiras no jaunākajiem radio atskaņotajiem hitiem. Taču, lai atrastu savu skanējumu un piemērotas “uzvednes”, jāpavada nedēļas un mēneši studijā," stāsta idejas autori Guntars Jaudzems un Pavels Starostins.

23. jūlijā “HugoAI” izdeva savu debijas albumu latviešu valodā “Māksla”, kurā iekļautas 10 dziesmas. Jaunākā albuma dziesma, kas iznāca 24. jūlijā, ir "Sāls". Albums tika radīts 9 mēnešu laikā un 2500 iterāciju rezultātā. Albuma dziesmu tekstus rakstīja cilvēki, latviešu mūziķi un dzejnieki. Albums “Māksla” ir pieejams visos mūzikas straumēšanas servisos.