foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.com video
20 miljonus vērta savrupmāja uz debesskrāpja jumta – kāpēc īpašnieks tajā, visticamāk, nekad nedzīvos? 
Bizness un ekonomika
2024. gada 25. marts, 09:26

20 miljonus vērta savrupmāja uz debesskrāpja jumta – kāpēc īpašnieks tajā, visticamāk, nekad nedzīvos? 

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Biznesa magnāts Vidžejs Mallajs piepildījis savu ekstravaganto ieceri, proti, pēc viņa pasūtījuma uzbūvēta savrupmāja 400 pēdu (121 metra) augstumā. Tā atrodas uz 33 stāvu luksusa dzīvokļu kompleksa jumta Bengalūru pilsētā Indijā, vēsta "Businessinsider". 

Māja ir vairāk nekā 40 000 kvadrātmetru liela, ar diviem stāviem, helikopteru laukumu, plašiem dārziem, peldbaseinu un 360 grādu skatu laukumu.

Irfans Razaks, uzņēmuma "Prestige Estates Projects", kas ir daļa no kopīgā attīstības līguma par torņa būvniecību, priekšsēdētājs, iepriekš par šo projektu teica: "Bija izaicinājums uzbūvēt savrupmāju šādā augstumā, taču esam nodrošinājuši, ka tā tika uzbūvēta tieši tā, kā tas bija iecerēts."

Māja ir pilnībā atdalīta no zemāk esošajiem dzīvokļiem. Dzīvokļu kvartāls, kas pazīstams kā Kingfisher Towers, tika uzbūvēts uz 4,5 hektārus liela zemes gabala, kurā reiz atradās Mallaja senču mājas.

foto: Vida Press
Biznesa magnāts Vidžejs Mallajs.

Saskaņā ar laikraksta "The Financial Times" datiem Mallajs bija pazīstams kā "labo laiku karalis", sava greznā dzīvesveida dēļ, taču 2016. gada martā viņš aizbēga no Indijas pēc tam, kad nespēja atmaksāt parādus vairāk nekā 1 miljarda ASV dolāru apmērā, un viņam tika izvirzītas apsūdzības krāpšanā. Viņš meklēja patvērumu Apvienotajā Karalistē.

Kad Mallajs aizbrauca, viņa savrupmāja debesīs 2017. gadā vēl nebija pabeigta.

Indija ir vairākkārt mēģinājusi izdot miljardieri, kurš savu bagātību nopelnīja ar populārā zīmola "Kingfisher" alkoholisko dzērienu biznesu. 

Vēlāk karjeras laikā Mallajs izmēģināja spēkus aviācijas nozarē un Formula 1 sacīkstēs. 

Janvārī laikraksts "The Times of India" ziņoja, ka delegācija, kuras sastāvā ir Indijas Centrālā izmeklēšanas biroja, Izpildes direktorāta un Nacionālās izmeklēšanas aģentūras pārstāvji, gatavojas apmeklēt Apvienoto Karalisti, lai paātrinātu dažu Indijā visvairāk meklēto bēgļu, kas bija raduši patvērumu Apvienotajā Karalistē, izdošanu. Viņu sarakstā bija arī Vidžejs Mallajs. 

Tēmas