foto: Publicitātes foto
Daugavpils rūpnīca apgādājusi Krievijas iebrucējus Ukrainā
“Ditton pievadķēžu rūpnīcas” ražotās ķēdes izmanto krievu okupanti Ukrainā.
Bizness un ekonomika
2023. gada 30. jūnijs, 16:31

Daugavpils rūpnīca apgādājusi Krievijas iebrucējus Ukrainā

Jauns.lv

Karā pret Ukrainu Krievija izmanto bezceļa automobiļus UAZ “Patriot”, kuru ražošanā izmantotas ķēdes no Daugavpils “Ditton pievadķēžu rūpnīcas”, vēsta portāls Kompromat.lv.

Jau 2021. gada martā rašistu teroristu izveidotās “Doņeckas tautas republikas” vadītājam Denisam Pušiļinam bija izrādītas mobilās rotas ar pikapiem UAZ “Patriot”. Katrs auto bija aprīkots ar ložmetējligzdu, ko varēja grozīt par 360 grādiem. Bija arī auto, aprīkoti ar vadāmām prettanku raķetēm.

Kompromat.lv kļuvis zināms, ka šajās mašīnās izmantotas “Ditton pievadķēžu rūpnīcas” ķēdes, Krievijā tās izplata kompānija “Stropa”, kas 2020. gada oktobrī saņēmusi atbilstības sertifikātu. “Stropa” pieder “Maks Invest Holding”, kas formāli atrodas ārpus Krievijas. Pēc “Сrediweb.lv” ziņām, tā reģistrēta Daugavpilī, Višķu ielā 17, kur atrodas “Ditton pievadķēžu rūpnīca”.

Patlaban Ekonomisko lietu tiesa izskata lietu par krāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju pret “Ditton pievadķēžu rūpnīcas” valdes locekļiem Rolandu Zarānu un Raimondu Bruževiču. Aizdomās turēts bija arī uzņēmuma dibinātājs Vladislavs Drīksne, taču viņš aizgāja aizsaulē 58. dzīves gadā 2021. gada 5. novembrī, divas nedēļas pēc kriminālprocesa ierosināšanas. Nākamā tiesas sēde plānota 18. augustā.