Elegance un jauda? Pētām, vai tiešām jaunais “Huawei P60 Pro” ir pelnījis visas uzslavas
foto: Publicitātes foto
Liels, jaudīgs, spējīgs un arī izturīgs - tā varētu raksturot jauno "Huawei P60 Pro".
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 10. maijā, 06:40

Elegance un jauda? Pētām, vai tiešām jaunais “Huawei P60 Pro” ir pelnījis visas uzslavas

Jauns.lv

Ķīnas tehno-milzis “Huawei” ir laidis klajā savu jaunāko viedtālruņu “P” sērijas modeli “P60”. Šī sērija reprezentē visu ražotāja varenību, ja runājam par viedtālruņu tirgu, tādēļ interesanti palūkot, ko jaunu piedāvā pašreizējais flagmanis.

Ķērāmies klāt pie “P60 Pro”, lai visupirms salīdzinātu to ar iepriekšējo – “P50 Pro” ierīci.

Jāsaka, ka “P60 Pro” ir nedaudz lielāks, bet plānāks. Izmēru izmaiņas cita starpā ir saistītas ar ierīces salīdzinoši lielāko LTPO OLED displeju.

Tātad – telefons ir 161mm garš, 74,5mm plats un 8,3mm biezs, jeb – pie šādiem parametriem pareizāk būtu teikt – plāns.

Tā svars – 200g, tātad, nedaudz smagāks par iepriekšējo modeli.

Ķīnas tehno-milzis “Huawei” ir laidis klajā savu jaunāko viedtālruņu “P” sērijas modeli “P60”. Šī sērija reprezentē visu ražotāja varenību, ja runājam par viedtālruņu tirgu, tādēļ interesanti palūkot, ko jaunu piedāvā pašreizējais flagmanis.

Jaunais "Huawei P60 Pro"

Ķīnas tehno-milzis “Huawei” ir laidis klajā savu jaunāko viedtālruņu “P” sērijas modeli “P60”. Šī sērija reprezentē visu ražotāja varenību, ja ...

Iespaidīgs ekrāns, iespaidīgām bildēm

Ja runājam par lietotājam tik tiešām būtiskajiem parametriem, tad – “P60 Pro” ir 6,67 collu ekrāns ar 2700x1220 izšķirtspēju.

Īsāk sakot – šīs ierīces piedāvātā “bildes kvalitāte” ir ļoti iespaidīga.

Nedrīkst nepieminēt arī jau ar "P50" modeli ieviesto "Kunlun Glass" tehnoloģiju.

"Huawei" viedtālruņi, kuri aprīkoti ar šī veida stiklu (un "P60 Pro" tāds ir) ir izrādījušies neticami izturīgi visdažādākajos testos, tostarp ar visnotaļ nežēlīgām nomešanām un citādiem centieniem sabojāt tālruni.

Šeit pat šī ražotāja skeptiķiem un oponentiem īpašu argumentu nebūs - "Kunlun Glass" ir ļoti iespaidīgs tehnoloģisks izstrādājums.

“P60 Pro” ir EMUI 13.1 operētājsistēma un astoņu kodolu “Snapdragon 8+ Gen 1 4G” procesors.

Acīmredzams solis uz priekšu ir arī viedtālrunī iebūvētās fotokameras – 48MP kamera, 13MP ultra-platleņķa kamera, 48MP telefoto kamera un 13MP pašbildēm paredzētā kamera (platleņķis).

Galvenā un telefoto kameras ir ar īpašu gaismas jutību (Ultra-sensing), kas spēj radīt patiesi skaidras, detalizētas bildes ar dziļumu.

Strādājot pie “P60 Pro”, “Huawei” ir arī pamatīgi pacenties vēl vairāk uzlabot dažādos foto-režīmus, kuri pieejami ierīcē.

To visu par pieredzēt manuāli, ja ir izpratne par virkni koriģējamo fotografēšanas procesu, un automātiski – ļaujot tālrunim izvērtēt bildēšanas situāciju un izvēlēties labāko risinājumu.

Jāteic, ka “P60 Pro” kameras prot šo paveikt vēl labāk kā vecākie modeļi.

Bilžu kvalitāte ir iespaidīga pat pie 10 reižu palielinājuma. Viedtālruņa kameras lieliski "nolasa" un detalizēti ataino visdažādākā veida mirkļus.

Testējot "P60 Pro" nav grūti pārliecināties par to, cik labi šīs ierīces kameras uztver gaismu un ataino krāsas - īpaši jaudīgi ir ar šo viedtālruni veidotie saulrieta, saullēkta kadri.

Ierīce tiem, kuriem izmērs, jauda un veiktspēja ir svarīga

Kopš mobilo tālruņu pirmsākumiem baterijas jauda ir un paliek viens no būtiskākajiem ierīces parametriem.

Jāteic, ka “Huawei P60 Pro” spēja tikt uzlādētam līdz pusei vien 10 minūšu laikā ar "88W superCharge" funkciju, ir viens no ikdienā patīkamākajiem plusiem.

Situācijas, kurās aizmirsts uzlādēt tālruni un tas turas uz 2% tieši tad, kas ļoti nepieciešamas tā funkcijas, ar šo ierīci ir praktiski neiedomājamas.
Kā tas ir ar teju visiem pēdējo gadu “Huawei” viedtālruņiem, arī “P60 Pro” pārsteidz ar savu efektīgo dizainu.

Šobrīd tas ir pieejams melnā vai rokoko pērļu baltā krāsā.

Tieši par pēdējo opciju gribētos parunāt nedaudz vairāk. “P60 Pro”, kurš ietērpts šajā dizainā, izskatās dikti eleganti.

Pirmo reizi to uzlūkojot, rodas iespaids par kādam renesanses laika skulptoram nejauši no marmora atšķēlušos šķembu, kurā ietaisītas modernas. 21. gadsimta cilvēkam nepieciešamas komunikācijas un pašizpausmes funkcijas.

Ikdienā lietojot “Huawei P60 Pro” rodas iespaids, ka fotografēšanas, informācijas iegūšanas/apmaiņas, saziņas un virkne citu funkciju nekad neiztrūks.

Jāsaka, ka tā jaudīgā baterija ar iespaidīgajām uzlādes iespējām ir pamatakmens visam. Ja šī būtu ierīce ar simtu un vienu iespēju, bet dienu ilgu dzīvildzi bez uzlādes, tās pievilcība saruktu ievērojami.

Taču tā, par laimi, nav.

Kopumā jaunais “Huawei” viedtālruņu flagmanis droši iesoļo šodienā ar jaudu un funkciju klāstu, kurš neliek gribēt vairāk. Tālākais jau ir lietotāja un viņa paradumu pārziņā.

Jaunā viedtālruņa cena – 1199 eiro, kas, ņemot vērā visus apstākļus, tiem, kuriem interesē lieli un jaudīgi viedtālruņi, būs pieņemama.