Tūrisms
2023. gada 3. maijs, 06:59

Nosaukti trīs tūristu paradumi, kas visus kaitina: pārbaudiet sevi!

Jauns.lv

Kā izrādās, pastāv vairāki tūristu kaitinoši ieradumi. Lai varētu mācīties no savām kļūdām un kļūt par labākajiem viesiem, ir vērts pievērst uzmanību savai uzvedībai svešās zemēs.

Kā raksta "The Sun", pirmais lietu sarakstā, no kā tūristiem vērts uz visiem laikiem atteikties, ir atkritumu atstāšana kur pagadās.

Vietējie iedzīvotāji bieži kritizē tūristus par to, ka viņi atstāj atkritumus, un tas nodara zaudējumus viņu dabas skaistumiem un apskates objektiem.

Ne tik sen britu Sautendonsī iedzīvotāji, kur vasarā ierodas daudz viesu no citām pilsētām, žēlojās, ka tūristu atstātajiem atkritumiem bijusi sava loma "Jubilee" pludmales postīšanā.

"2023. gadā nav attaisnojuma izmest vai atstāt atkritumus, īpaši vienreizlietojamo plastmasu, ceļojumu laikā. Mēs visi varam panākt vairāk. Uztaisiet tikai fotogrāfijas, atstājiet tikai pēdu nospiedumus," norāda saraksta autori.

Nākamās lietas, no kurām jāizvairās ceļojumos, ir mēģinājumi apiet rindu. Tā vietā atpūtnieki aicināti saglabāt pacietību un ievērot rindu, tādējādi izrādot cieņu gan vietējiem iedzīvotājiem, gan citiem tūristiem.

Trešā nozīmīgākā kļūda ir lidmašīnu pasažieri, kuri salonā kā rokas bagāžu ņem līdzi pārāk lielus koferus. Tā kā vietas salonā ir maz, tūristi tiek aicināti nodot bagāžā to, kas viņiem nav vajadzīgs uz klāja, un ņemt līdzi lidmašīnā tikai pašu nepieciešamāko.

Kā tūristu kaitinošo ieradumu eksperti min arī pārāk ilgstošu "atpūtas krēslu rezervāciju" kūrortos, kad cilvēki, piemēram, dvieli uz atpūtas krēsla noliek jau laikus un dodas savās darīšanās.