foto: Pixabay.com
Kā pareizi glabāt telefonu, kuru vairs neizmanto: ir pāris svarīgi momenti
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 4. aprīlis, 05:34

Kā pareizi glabāt telefonu, kuru vairs neizmanto: ir pāris svarīgi momenti

Jauns.lv

Starp visām tehnoloģiskajām ierīcēm, kas mums ir mājās, viedtālruņi, iespējams, ir visgrūtāk uzturami darba stāvoklī. Tie viegli iziet no ierindas, ja netiek izmantoti pastāvīgi, jo to komponenti nav spējīgi "izdzīvot" dažās situācijās.

Ja esi iegādājies jaunu telefonu, bet veco plāno saglabāt kā rezerves variantu nākotnei, jāņem vērā pāris svarīgi momenti. Tā kā ne vienmēr īpašnieki rīkojas prātīgi, tos novietojot skapī vai kastē.

Kā pareizi glabāt veco telefonu – svarīgi mirkļi

  • Tālruni ieteicams uzlādēt uz pusi pirms sūtīšanas "pensijā". Vēlams par 50-80%, lai izvairītos no dziļas izlādes.
  • Tāpat tālruni nevajadzētu glabāt vietā, kur tas var gūt bojājumus, piemēram, instrumentu plauktā vai blakus magnētiem vai citiem elektromagnētisko lauku avotiem.
  • Svarīgi nepieļaut pārāk zemas vai augstas temperatūras: saskaņā ar "Apple" atbalsta dokumentu iPhone var uzglabāt diapazonā no -20 līdz +45 grādiem pēc Celsija. Ņemot vērā, ka citu viedtālruņu akumulatoriem ir līdzīgs ķīmiskais sastāvs, tad šis noteikums arī attiecas uz tiem.
  • Izvairieties no vietām ar paaugstinātu mitrumu.
  • Nu, un pats galvenais – ik pa laikam pārbaudiet viedtālruņa stāvokli: pietiek to vienkārši ieslēgt un atstāt ieslēgtu uz pāris minūtēm. Parasti to pietiek darīt 2 līdz 3 reizes gadā.
  • To vislabāk glabāt tādā pašā veidā, kādā tas iegādāts: oriģinālajā kastītē. Ja nav oriģinālā iepakojuma, jāizmanto ekrāna aizsargplēve un pārvalks, lai pasargātu ierīci no iespējamiem bojājumiem un triecieniem.

Ņemiet vērā, ka, jo vecāka ierīce, jo grūtāk būs atrast piemērotu komponentu remontam salūšanas gadījumā, tāpēc ieteicams vecajiem sīkrīkiem atrast jaunus lietošanas scenārijus, raksta UNIAN.