foto: LETA
Novērsti elektroapgādes traucējumi klientiem Olaines novadā
Bizness un ekonomika
2023. gada 22. janvāris, 12:58

Novērsti elektroapgādes traucējumi klientiem Olaines novadā

Jauns.lv

AS "Sadales tīkls" svētdienas vakarā informē, novērsti īsi pēc plkst. 12 reģistrētie tehnoloģiskie traucējumi elektrotīklā, kas ietekmēja klientus Olaines novadā.

Uzņēmumā ziņo, ka lielākajai daļai - aptuveni 2850 klientu - elektroapgāde tika atjaunota jau plkst. 13.32, bet plkst. 20.56 traucējumi tika novērsti arī pārējiem 250 klientu.

Elektroapgādes pārtraukumu izraisīja bojājumi vidējā sprieguma 20 kV elektrolīnijā.

Kā ziņots iepriekš, šodien ap plkst.12:00 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums vidējā sprieguma elektrotīklā, ietekmējot aptuveni 3100 klientu elektroapgādi Olaines novadā. "Sadales tīkla" operatīvā darba brigāde nekavējoties sāka bojājuma lokalizāciju, lai pēc iespējas ātrāk klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi.

"Sadales tīkls" apgrozījums 2022.gada deviņos mēnešos bija 224,202 miljoni eiro, kas ir par 0,5% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, kā arī kompānija strādāja ar zaudējumiem 13,863 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.