foto: Aleksei Isachenko/imageBROKER/Shutterstock/ Vida Press
Dubaijā atceļ 30% alkohola nodokli, lai piesaistītu tūristus
Ilustratīvs attēls
Tūrisms
2023. gada 2. janvāris, 13:50

Dubaijā atceļ 30% alkohola nodokli, lai piesaistītu tūristus

Jauns.lv

Tūristu visiecienītākajā Apvienoto Arābu Emirātu vietā — Dubaijā — atcelts 30% alkohola nodoklis, kā arī netiks iekasēta maksa par alkohola licences saņemšanu, vēsta “Financial Times”.

Pēdējā laikā alkohola aprite Dubaijā ir būtiski liberalizēta, piemēram, alkoholisko dzērienu tirdzniecība ir atļauta dienas laikā svētajā mēnesī ramadānā, kad musulmaņiem no saullēkta līdz saulrietam ir jāgavē.

Pagaidām nav skaidrs, vai šis lēmums būs pastāvīgs. Dubaijā, kas pazīstama kā Persijas līča “ballīšu galvaspilsēta”, ārzemnieku skaits deviņas reizes pārsniedz AAE pilsoņu skaitu, turklāt kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā un sekojošajām Rietumu sankcijām Dubaija ir kļuvusi par vienu no iecienītākajām krievu tūristu un bagātnieku uzturēšanās vietām.

Nemusulmaņi Dubaijā drīkst lietot alkoholu no 21 gada vecuma, un viņiem nepieciešama īpaša policijas izdota alkohola licence, lai varētu iegādāties grādīgos dzērienus. Kaut gan bāros un naktsklubos reti prasa uzrādīt šo licenci, “zaķiem” draud naudas sods vai arests.

Latvijas paviljons vispasaules Expo izstādē Dubaijā

1. oktobrī Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) – Dubaijā atklāja vispasaules izstādi “Expo 2020”, kura sakarā ar Covid-19 pandēmiju bija aizkavējusies ...

gallery icon

No viņa bēg paša meitas - ietekmīgais Dubaijas šeihs Muhameds bin Rašids Al Maktums

gallery icon

Dubaijas kroņprincis, šeihs Hamdans bin Mohameds bin Rašids al Maktums Tallinā

Apvienoto Arābu Emirātu Dubaijas emirāta kroņprincis, 35 gadus vecais šeihs Hamdans bin Mohameds bin Rašids al Maktums uz pāris dienām ...

gallery icon

Dubaijā top jauna luksusa viesnīca ar lietusmežu

2018.gadā Dubaijā durvis vērs 48 stāvu viesnīca, kurā ierīkots pat lietusmežs.

gallery icon