foto: Publicitātes foto
FOTO: kā šobrīd ar automašīnu tikt līdz Rīgas lidostai?
Jaunā ceļa izbūve saistīta Rail Baltica dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras būvniecību pie lidostas Rīga.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 15. novembris, 15:15

FOTO: kā šobrīd ar automašīnu tikt līdz Rīgas lidostai?

Jauns.lv

No otrdienas, 15. novembra, mainīts piebraucamais ceļš pie lidostas "Rīga". Autovadītājiem pēdējā regulējamajā krustojumā pirms lidostas jāseko norādes zīmēm un jābrauc nevis taisni kā ierasts, bet diagonāli pa labi. Arī atpakaļceļš Rīgas virzienā jāmēro pa jauno ceļu.

Jaunā ceļa izbūve saistīta ar "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras būvniecību pie lidostas "Rīga".

Mainījies piebraucamais ceļš pie lidostas "Rīga"

No otrdienas, 15. novembra, mainīts piebraucamais ceļš pie lidostas "Rīga". Autovadītājiem pēdējā regulējamajā krustojumā pirms lidostas jāseko norādes zīmēm un ...

gallery icon

Sākot no regulētā krustojuma ar Ziemeļu un Dzirnieku ielu, satiksme ir novirzīta uz jaunizbūvēto 840 metru garo L1 ceļu, kas virzīts blakus Torņa ielai. Transporta kustība ir saglabāta lokveida, vedot gar lidostas termināli un dodoties pa jaunizbūvēto ceļu uz Rīgas centru.

L1 ceļš virzienā uz Rīgu pieslēgts P133 brauktuvei netālu no Ziemeļu un Dzirnieku ielas krustojuma.

Atļautais maksimālais braukšanas ātrums uz jaunā autoceļa ir 50 km/h. Lidostas tiešā tuvumā saglabāta ātruma ierobežošanas zona ar atļauto maksimālo braukšanas ātrumu 30 km/h. Tāpat jaunajam ceļam L1 uzstādīts pagaidu apgaismojums, kas nodrošinās labu redzamību un tiks izmantots līdz pastāvīgo apgaismojuma objektu izvietošanai 2023. gadā.

Pēc "Rail Baltica" stacijas un infrastruktūras būvniecības pabeigšanas lidostā "Rīga" tiks uzlabota publiskā piekļūšana stacijai un lidostai, izbūvējot vairākus plašākus pievades ceļus, nodrošinot ērtāku piekļūšanu ar augstāku komforta un mobilitātes līmeni gan no pilsētas uz lidostu, gan virzienā no lidostas uz pilsētu.

"Rail Baltica" būvdarbu dēļ mainīta gājēju kustība Rīgas centrā

Augusta sākumā "Rail Baltica" projekta ietvaros uzsākti Gogoļa ielas pārvada austrumu puses demontāžas darbus, kuru drošai norisei ieviestas vairākas būtiskas ...

gallery icon

"Rail Baltica" vajadzībām nojauc Rīgas autoostas peronus

"Rail Baltica" vajadzībām nojauc Rīgas autoostas peronus.

gallery icon

Nojauc bijušo tirdzniecības centru "Titāniks"

Turpinoties dzelzceļa projekta "Rail Baltica" būvniecības darbiem, pilnsabiedrība "BeReRix" sākusi bijušā tirdzniecības un autostāvvietu kompleksa "Titāniks" nojaukšanu Prāgas ielā 2,informē ...

gallery icon