foto: Freepik.com
Kam jāvērš uzmanība, pērkot labas bezvadu austiņas?
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 22. augusts, 15:02

Kam jāvērš uzmanība, pērkot labas bezvadu austiņas?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Lielākā daļa no mums ir piesaistīti savām ierīcēm vismaz daļu dienas, klausoties mūziku, atrodoties ceļā, skatoties videoklipus vai veicot video zvanus ar draugiem vai kolēģiem. Austiņas ir vairāk nekā aksesuārs – tās ļauj vēlamās darbības izdarīt ērti un vienkārši. Lai iegādātos labākās bezvadu austiņas, jāvērš uzmanība dažādiem aspektiem. Kādi tie ir? Skaidrojam šajā rakstā – lasi turpinājumu un uzzini!

4 faktori, ko ņemt vērā, ja tiek meklētas bezvadu austiņas

Ir daudz izvēles iespēju, sākot no maziem, ausīs ievietojamiem modeļiem, kurus var ērti ieslidināt kabatā vai somiņā, līdz lielām, ap ausīm uzliekamām bezvadu austiņām, kas var palīdzēt iegremdēties augstas precizitātes skaņā. Kādus faktorus apsvērt pirms īstā modeļa iegādes?

1. Novērtē skaņas kvalitāti

Tāpat kā bezvadu skaļruņi, arī austiņas var uztvert (vai tieši pretēji – neuztvert) dažādas audio spektra daļas, kā rezultātā ne vienmēr pat kvalitatīvas alternatīvas Tev patiks. Ja iespējams, pirms pirkšanas izmēģini austiņas. Ja pērc tiešsaistē, vari būt drošs par pirkuma atgriešanas politiku – ja Tev modelis nepatiks, varēsi to atgriezt 14 dienu laikā preces pārdevējam.

2. Izvēlies dizainu, kas atbilst Tev paredzētajam lietojumam

Modeļi, kas tiek nēsāti uz ausīm, ir lieliski piemēroti, lai tos izmantotu mājās, taču tie var traucēt, kamēr atrodies ceļā. Dažreiz mazāki, pārnēsājamāki modeļi upurē nelielu skaņas kvalitāti, taču tie noteikti ir parocīgi, turklāt ausīs ievietojamās austiņas ir vieglāk pārvaldāmas. Ja Tev ir nepieciešams miers un klusums, strādājot mājās vai citā vidē, noteikti apsver austiņas ar aktīvo trokšņu slāpēšanas tehnoloģiju – tas ļaus izvairīties no apkārtējiem trokšņiem, saklausot vien vēlamo skaņu. Ļoti būtiski, ka šāda tehnoloģija ir pieejama ne tikai lielākos modeļos (uz ausīm liekamos), bet arī nelielajos, kompaktajos.

foto: Freepik.com

3. Vai tās ir austiņas ar mikrofonu?

Svarīgs aspekts, ko ņemt vērā tiem, kuri austiņas izmanto, lai sarunātos, ir mikrofona esamība. Ņem vērā, vai mikrofons ir:

  • iebūvēts korpusā. Tas ir ērts risinājums mazām, ausīs ieliekamām kompaktajām bezvadu austiņām;
  • piestiprināts pie ārpuses. Šāds risinājums būs parocīgs, ja ikdienā nākas daudz runāt un nav būtiski, cik daudz vietas aizņem austiņas.

4. Bluetooth austiņas skaļuma diapazons

Ja vēlies klausīties mūziku, īpaši svarīgs būs frekvences diapazons, ko atbalsta konkrētā ierīce. Cilvēka dzirdes diapazonu izsaka hercos (Hz). Cilvēka dzirdes frekvenču diapazons ir no 20 Hz līdz 20 kHz, lai gan lielākā daļa pieaugušo nedzird daudz vairāk par 17 kHz. Lielākajai daļai austiņu frekvenču diapazons ir arī no 20 Hz līdz 20 kHz, tomēr ņem vērā, ka tā tas var nebūt visiem modeļiem, tāpēc tam pievērs uzmanību.

foto: Freepik.com

Kādu zīmolu izvēlēties?

Austiņas bezvadu režīmā var strādāt dažādi – nenoliedzami būtiska loma ir gan cenai, gan zīmolam. Ja paredzēts iegādāties bezvadu austiņas bērniem vai pieaugušajiem, izvērtē ražotāja sniegto aprakstu un atsauksmes. No lietotājiem pozitīvu vērtējumu saņem, piemēram:

  • JBL austiņas – tās ir funkcionālas, ar labu skaņu, kvalitatīvas ilgtermiņa lietošanai;
  • iPhone austiņas – izceļas ar ērtu lietošanu visās Apple iekārtās, kā arī ilgu darbības laiku ar vienu uzlādi;
  • Samsung austiņas – ir elegantas savā dizainā, kā arī sniedz augstas kvalitātes skaņu. 

Bezvadu austiņas telefonam vai kādai citai viedierīcei ir būtiska sastāvdaļa – tās sniedz nenovērtējamu ērtumu, klausoties mūziku, sazinoties vai darot citus darbus. Ja meklē savas īstās bezvadu austiņas, kas kalpos ilgu laiku – ienāc 1a.lv interneta veikalā un apskati plašo piedāvājumu vienuviet!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 1a.lv