foto: Publicitātes foto
Agrākā "Rīgas Piena kombināta" teritorijā uzsākta jauna tirdzniecības parka attīstīšana
Bizness un ekonomika
2022. gada 6. jūnijs, 09:42

Agrākā "Rīgas Piena kombināta" teritorijā uzsākta jauna tirdzniecības parka attīstīšana

Jauns.lv

Nekustamo īpašumu attīstītājs VPH agrākās "Rīgas Piena kombināta" teritorijā Rīgā, Valmieras ielā, uzsācis attīstīt jaunu tirdzniecības parku, kura kopējās investīcijas veidos līdz pat 40 miljoniem eiro. Projekta ietvaros tiks attīstītas ne tikai tirdzniecības platības, bet arī biroji, ēdināšanas sektors, bērnudārzs, sporta un veselības centrs un citi servisi.

VPH ir viens no šobrīd lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā, starp kura nozīmīgākajiem līdz šim realizētajiem projektiem var minēt lielveikalu SĀGA, tirdzniecības centru Ziepniekkalnā (Valdeķu ielā) ar enkurnomnieku LIDL, tirdzniecības centru Mežciems, kā arī šogad atvērto pasaules klases zīmola viesnīcu blakus lidostai “Hampton by Hilton”.

Šī gada maijā ar Rietumu Bankas atbalstu tika iegādāta bijusī "Rīgas Piena kombināta" teritorija 4,7 ha platībā Valmieras ielā 2, kas atrodas starp divām no aktīvākajām Rīgas centra satiksmes artērijām – dzelzceļu un Valmieras ielu. Attīstītāju plānā ir pabeigt projektēšanu 2023. gada vidū, uzsākt būvniecību un jau 2024. gada otrajā pusē svinīgi atklāt jauno kompleksu.

Projekta koncepta izstrādei ir piesaistīti vieni no lielākajiem Eiropas arhitektiem “TP Bennett” no Lielbritānijas, kuriem ir plaša pieredze lielu komercplatību plānošanā un ar kuriem izveidojusies veiksmīga un cieša sadarbība tirdzniecības centra “Sāga” koncepta izstrādē. Valmieras ielā ir saglabājušās vairākas kultūrvēsturiski vērtīgas ēkas, kuru šarms un vērtība tiek saglabāta un mijiedarbojas ar plānotajām jaunbūvēm. Lai sasniegtu iespējami kvalitatīvāku un pārdomātāku rezultātu, notiek nemitīga komunikācija ar nozares un pašvaldības profesionāļiem. Jaunā tirdzniecības parka koncepta izstrādes komandā ir arī arhitektu birojs “DUAL arhitekti”, kuri ir sevi pierādījuši, strādājot pie vairākiem VPH Grupas projektiem. Latviešu arhitekti koncepta ideju piemēro Rīgas vēsturiskā centra specifikai un vietējai likumdošanai.

“Ticam, ka projekta attīstīšana būs lielisks pienesums Rīgas pilsētai, tas uzlabos apkārtējā rajona kvalitāti. Esam optimistiski par veiksmīgu projekta attīstīšanu, sadarbojoties ar labākajiem nozares ekspertiem” atzīst Juris Barkāns, SIA “VPH Latvia” direktors.

Nomnieku piesaistīšanas un pārvaldīšanas jautājumos attīstītāju galvenais partneris ir SIA “InSign”, kas sniedz profesionālus nekustamo īpašumu konsultāciju un pārvaldīšanas pakalpojumus un ar ko VPH Grupai ir izveidojusies labaS sadarbība.

“Esam patiesi gandarīti sadarboties ar projekta attīstītāju VPH šī koncepta izstrādē, kas būs pavisam jauns produkts Latvijas tirgū,” saka “InSign” partneris Armands Broničs.

Teritorijas Valmieras ielā 2 izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums Rīgas centrālajā daļā ar aktīvu satiksmes kustību un tajā pašā laikā ar plašām automašīnu novietošanas iespējām ir ļoti labi piemērots jaunā, funkcionāla tirdzniecības parka attīstīšanai, saglabājot teritorijas vēsturisko mantojumu un veiksmīgi papildinot to ar mūsdienu tirdzniecības tendencēm. Jau pašlaik notiek sarunas ar potenciālajiem nomniekiem, lai nodrošinātu optimālu un konceptam atbilstošu nomnieku sastāvu. Aptuveni 20 000 m2 attīstāmās platības būs uz klientu orientētas, lai klients iegūtu maksimāli patīkamu pieredzi, apmeklējot šo attīstības projektu.

Juridisko atbalstu projekta realizēšanā sniedz viens no vadošajiem zīmoliem Baltijas juridisko pakalpojumu sniedzēju tirgū – “Cobalt”.

Kā norāda “Cobalt” vadošā partnere, zvērināta advokāte Dace Silava-Tomsone: “Prieks, ka beidzot atdzīvosies ilgi novārtā atstāts vēsturisks Rīgas centra kvartāls. Zinot attīstītāja “VPH Latvia” reputāciju, pieredzi un enerģiju, nav šaubu, ka gala iznākums būs vērtīgs pienesums Rīgas darījumu un atpūtas infrastruktūrai”.