Brīdina par krāpnieku aicinājumu apmaksāt "Latvijas Pasta" kurjerpakalpojumus
foto: LETA arhīvs (Paula Čurkste)
VAS "Latvijas Pasts".
Bizness un ekonomika
2022. gada 2. jūnijā, 11:40

Brīdina par krāpnieku aicinājumu apmaksāt "Latvijas Pasta" kurjerpakalpojumus

Jauns.lv

VAS "Latvijas Pasts" brīdina iedzīvotājus, ka iestādes vārdā uzdarbojas krāpnieki.

"Brīdinām, ka krāpnieki izsūta e-pastus, kuros aicina apmaksāt "Latvijas Pasta" kurjerpakalpojumus. Aicinām būt uzmanīgiem un vienmēr pārbaudīt sūtītāja e-pasta adresi. "Latvijas Pasta" e-pasti vienmēr beidzas ar @pasts.lv," tiek vēstīts paziņojumā.

foto: Latvijas Pasts

Jau ziņots, ka pēdējā laikā īpaši aktivizējušies krāpnieki, izmantojot visdažādākās krāpšanas metodes, tostarp viltotas “Luminor” internetbankas lapu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un pirms savu personīgo datu un PIN kodu ievadīšanas internetbankas mājaslapā, vienmēr pārliecināties par tās patiesumu, pievēršot uzmanību vai saites nosaukums pilnībā atbilst oriģinālajai lapai. Gadījumā, ja ir aizdomas par krāpšanu, vispirms nekavējoties jāsazinās ar savu banku, pēc tam – jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

Tāpat tiek atgādināts, ka joprojām ir aktuāli arī citi starptautiski krāpšanas veidi – apšaubāmas investīciju platformas; krāpšanas, izmantojot uzņēmumu “DPD Latvija” un “Omniva” logo; telefonkrāpšanas, uzdodoties par banku darbiniekiem; krāpšanas ar e-pastu starpniecību u.c.