Bizness un ekonomika
2021. gada 23. novembris, 07:41

Auto ziņas: vai ziemā auto vajag mazgāt biežāk?

Auto ziņas

Jauns.lv

Kā jums šķiet - kurā gadalaikā automašīna jāmazgā biežāk, ziemā vai vasarā? Šķietami acīmredzamā atbilde nemaz nav tik acīmredzama, tāpēc drošības labad jautāsim speciālistiem.

“Auto noteikti vajag mazgāt gan vasarā gan ziemā. Vasarā lai būtu spīdīgs un smuks, ziemā tāpēc, ka ir pretslīdes materiāli. Kaitē virsbūvei un apakšai,” stāsta Raivis Alksnis, Krown Latvija.

Kas nekaiš lieku reizi iebraukt pašapkalpošanās mazgātavā, kad ārā ir saulains un silts. Ziemas aukstumā un mitrumā daudziem nemaz vairs negribas cilāt ūdens pistoles.

“Protams, ka ikdienas lietotājs grēko un nemazgā mašīnas. Liekas, ai, braukšu un tā kalpos. Aizmirst par mazgāšanu, ielaiž, kad atbrauc tad jau vajadzīgs nopients remonts,” apgalvo Viesturs Cimbals, Autostatuss 7 virsbūves remonta ceha vadītājs.

Virsbūvju remonta speciālista vārdus apstiprina arī pretrūsas apstrādes eksperts.

Raivis Alksnis: “ja auto netiek mazgāts, tad sāls iekļūst mikroplaisās. Tās izplešas un sagaidot pavasari var nākties auto krāsot.”

Lai gan abi iesaka auto mazgāšanu uzticēt speciālistiem, jāpiekrīt, ka iebraukt pašapkalpošanās mazgātavā ir visātrāk.

Raivis Alksnis: “ziemas laikā pastiprināti mazgāt auto, arkas, apakšu cik var tikt klāt.”

Te nu rodas nākamais jautājums - cik bieži vajadzētu mazgāt automašīnu ziemā? Tak ne jau katru dienu!

“Protams, jo biežāk jo labāk, bet vismaz divas reizes mēnesī,” piedāvā Viesturs Cimbals.

“Es ieteiktu ziemas periodā vismaz reizi nedēļā noskalot, nu vismaz reizi divās nedēļās būtu minimālā programma,” piebilst Raivis Alksnis.

Katrā mazgāšanas reizē noteikti ieteicams izmantot karsto vasku. Tas pieļauj apstrādi arī tad, kad ārā ir reāli mīnusi. Auto būs jums pateicīgs.

“Ziemas laikā ieteiktu lietot vasku, kur ir speciāla poga. Notekti jāliek virsū visa veida aizsardzība, kādu vien var uzlikt. Saglabājas arī pārdošanas vērtība,” rezumē Raivis Alksnis.