foto: LETA
"airBaltic" apkalpo vairāk maršrutu nekā pirms Covid-19 pandēmijas
Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Tūrisms
2021. gada 19. septembris, 09:30

"airBaltic" apkalpo vairāk maršrutu nekā pirms Covid-19 pandēmijas

Jauns.lv / LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" apkalpoto maršrutu skaits šogad pārsniedzis 2019.gada rādītāju, kad vēl nebija sākusies Covid-19 pandēmija, informē aviokompānija.

Ja 2019.gadā "airBaltic" savienoja Baltijas reģionu ar 88 maršrutiem Eiropā un ārpus tās, tad šogad lidsabiedrības tīklā ir 94 maršruti, ieskaitot gan tos, kuros regulārie lidojumi jau tiek izpildīti, gan tos, kuros lidojumus ir paredzēts izpildīt ziemas sezonā.

Uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka, lai saglabātu nozīmīgu savienojamību un apmierinātu pieprasījumu pēc atpūtas ceļojumiem, šovasar "airBaltic" sākusi lidojumus uz jauniem galamērķiem.

""airBaltic" savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 30 dažādām valstīm. Pateicoties plašam sadarbības lidojumu tīklam ar 24 dažādiem partneriem, no kuriem daudzi piedāvā globālu savienojamību, "airBaltic" pasažieri var ērti nokļūt uz daudziem pasaules reģioniem," piebilda Gauss.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.