foto: LETA
Bijušās sanatorijas "Mežciems" īpašnieks nepiekrīt pārdot vēsturisko ēku Daugavpils pašvaldībai par tās piedāvāto cenu
Bijušās sanatorijas "Mežciems" komplekss
Bizness un ekonomika
2021. gada 16. maijs, 17:12

Bijušās sanatorijas "Mežciems" īpašnieks nepiekrīt pārdot vēsturisko ēku Daugavpils pašvaldībai par tās piedāvāto cenu

Jauns.lv / LETA

Īpašnieks SIA "Ditton T" nav gatavs pārdot bijušo sanatoriju "Mežciems" Daugavpils pašvaldībai par tās piedāvātajiem 90 000 eiro, informē pilsētas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzņēmums esot ieinteresēts sadarbībā ar Daugavpils domi, tomēr nepiekrīt pārdot sanatorijas "Mežciems" kompleksu pašvaldībai par sertificēta vērtētāja SIA "Latio" noteikto tirgus vērtību - 90 000 eiro. Pēc īpašnieka domām, novērtējums neatbilst pašreizējai tirgus situācijai.

Bijušās sanatorijas „Mežciems” komplekss Daugavpilī

gallery icon
16

Kamēr īpašnieks nav apstrīdējis novērtējumu vai iesniedzis citas iespējamās korekcijas, Daugavpils pilsētas domei nav pamata turpināt pārrunas par sanatorijas "Mežciems" kompleksa atsavināšanas procesu, uzsvēra domē.

Jau ziņots, ka Daugavpils dome vērsusies pie sanatorijas "Mežciems" īpašnieka - uzņēmuma "Ditton T" -, lai noskaidrotu pašvaldības iespējas atpirkt vēsturisko sanatorijas kompleksu.

Pirmā sanatorija Mežciemā, agrāk Poguļankā, dibināta 1883.gadā. Pirmā pasaules kara gados tā tika izpostīta, bet 1929.gadā atjaunota. 1938.gadā Mežciema sanatorija nonāca Latvijas Kredītu bankas īpašumā, kas ieguldīja ievērojamus līdzekļus kompleksa paplašināšanā un attīstībā. Vairāku iemeslu dēļ sanatorija "Mežciems" 1990.gadā savu darbību beidza.

Savukārt 1995.gadā pēc Latvijas Republikas ministru kabineta rīkojuma sanatorijas komplekss tika atdots privatizācijai un to iegādājās uzņēmums SIA "Guron". Pašlaik sanatorijas "Mežciems" komplekss pieder "Ditton T".

Daugavpils dome jau 2019.gadā apsvēra iespēju no uzņēmuma atpirkt sanatorijas "Mežciems" kompleksu ar mērķi sakārtot teritoriju, lai tā kļūtu pievilcīga gan pilsētniekiem, gan potenciālajiem investoriem. 2019.gada septembrī, veicot iepirkumu procedūru, dome pasūtīja sertificēta nekustamo īpašumu vērtētāja - "Latio" vērtējumu objektam Daugavas ielā 131.

"Latio" novērtējums saņemts 2020.gada janvārī. Pamatojoties uz iepriekš noslēgto nodomu līgumu starp Daugavpils domi un "Ditton T", dome vērsās pie uzņēmuma ar vēstuli, kurā lūdza dot piekrišanu pirkšanas - pārdošanas līguma parakstīšanai nekustamajam īpašumam Daugavas ielā 131, par sertificēta vērtētāja noteikto tirgus vērtību - 90 000 eiro.

Tā kā minētajā termiņā sanatorijas "Mežciems" īpašnieks nesniedza atbildi, kā arī neapstrīdēja "Latio" noteikto tirgus vērtību, dome pie īpašnieka atkārtoti vērsās šī gada februārī.

"Ditton T" valdes loceklis Andrejs Kursītis pašvaldībai esot uzsvēris, ka uzņēmums ir atvērts jebkurai sadarbībai savu objektu un pilsētas teritorijas attīstībai, iedzīvotāju un pilsētas viesu labā uz abpusēji izdevīgiem nosacījumiem.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Ditton T" nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu. Uzņēmuma īpašniece ir Marina Drīksne.

Komersanta apgrozījums 2020.gadā bija 22 440 eiro, bet zaudējumi sasniedza 6378 eiro.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās