foto: imago images/Chai von der Laage/Scanpix
"Lidl" informējis "Rimi" par telpu nomas līguma pārtraukšanu veikalā Dzirciemā
"Lidl" logo.
Bizness un ekonomika
2021. gada 9. marts, 15:48

"Lidl" informējis "Rimi" par telpu nomas līguma pārtraukšanu veikalā Dzirciemā

Jauns.lv / LETA

Tirdzniecības ēkas Rīgā, Dzirciema ielā 42 īpašniece SIA "Lidl Latvija" informējusi vienu no līdzšinējiem nomniekiem - mazumtirgotāju "Rimi Latvia" - par nomas līguma pārtraukšanu no šī gada jūnija, aģentūru LETA informēja "Rimi Latvia" Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Kristine Ciemīte.

Viņa norādīja, ka pērn aprīlī par šī tirdzniecības centra īpašniekiem kļuva SIA "Lidl Latvija". Pēc Ciemītes teiktā, uzņēmumam ir saistošs "Rimi Latvia" nomas līgums, kas bija slēgts ar iepriekšējiem centra īpašniekiem ar termiņu līdz 2022.gada 29.augustam.

Tomēr šogad 5.martā "Rimi Latvia", tāpat kā pārējie centra nomnieki, saņēma informāciju par centra slēgšanu no šī gada 6.marta uz nenoteiktu laiku ēkas tehnisku iemeslu dēļ.

Tāpat "Rimi Latvia" 5.martā saņēma informāciju arī par nomas līguma izbeigšanu ar 8.jūniju.

"Lidl Latvija" pagaidām aģentūrai LETA nav sniegusi komentāru.

Ciemīte arī uzsvēra, ka "Rimi" veikalu tīkls un e-veikala attīstība sniedz iespēju Dzirciema ielas 42 veikala darbiniekiem nodrošināt darbu citos "Rimi" veikalos vai e-veikalā. Savukārt pircējiem iespējams apmeklēt tuvumā esošo "Rimi" supermārketu Lidoņu ielā 27 vai "Rimi Damme" hipermārketu Kurzemes prospektā 1a.

2020.gada maija beigās Latvijā ražotu preču tirgotājs "Micars" sociālajā tīklā "Facebook" bija paziņojis, ka ēku Dzirciema ielā 42 ir iegādājies mazumtirgotājs "Lidl", un "Micars" attiecīgajā tirdzniecības centrā vairs darbu neturpinās.

Kā liecina publiski pieejamā informācija, tirdzniecības centrā Dzirciema ielā 42 telpas iepriekš īrēja arī tādi uzņēmumi kā "Picu darbnīca", "Petcity" un citi.

Pašreiz Latvijā vēl nav atvērts neviens no "Lidl" veikaliem. "Lidl Latvija" pārstāvji iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka uzņēmums būs gatavs to darīt, kad valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.