Tūrisms
2020. gada 10. decembris, 11:41

"airBaltic" vasaras sezonā plāno sākt lidojumus piecos jaunos maršrutos

Jauns.lv

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" vasaras sezonā, kas sāksies nākamā gada 28. martā, plāno sākt lidojumus piecos jaunos maršrutos, portālu Jauns.lv informēja kompānijā.

Paredzēts, ka "airBaltic" sāks lidojumus no Rīgas uz Mančestru Apvienotajā Karalistē, Jekaterinburgu Krievijā, Erevānu Armēnijā, kā arī Bergenu un Tronheimu Norvēģijā. Vienlaikus kompānija cer atjaunot lidojumus 17 dažādos maršrutos, kuros lidojumi ierobežojumu dēļ netika veikti 2020. gada vasarā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss pauda, ka "airBaltic" darbinieku un pasažieru drošība un veselība bijusi un būs pati svarīgākā. "Mēs redzam, ka cilvēki ilgojas pēc ceļošanas. Es ticu, ka pieprasījums pēc lidojumiem sāks pieaugt turpmākajos mēnešos, līdzko tiks ieviesti uzticami risinājumi, tostarp vakcīnas un plašāka testēšana, lai ierobežotu Covid-19 izplatību," viņš sacīja.

Tāpat Gauss prognozēja, ka līdz nākamajai vasarai ar noteiktiem ierobežojumiem varētu būt pieejamas plašākas ceļošanas iespējas. "Lai arī lidošana noteikti būs citāda, mēs paredzam, ka līdz nākamajai vasarai ar noteiktiem ierobežojumiem būs pieejamas plašākas ceļošanas iespējas. Kā vadošajam savienojamības nodrošinātājam Baltijā, mums jābūt gataviem šim brīdim, tāpēc mēs jau tagad esam publiskojuši savu plānoto grafiku," viņš sacīja.

"airBaltic" veic tiešos lidojumus no Rīgas, Tallinas un Viļņas. "airBaltic" koncerna apgrozījums Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad deviņos mēnešos bija 120,345 miljoni eiro, kas ir par 69,4% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Savukārt "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.