foto: LETA
VID saņēmis 3700 iesniegumus par dīkstāves pabalsta un algu subsīdijas izmaksu
Valsts ieņēmumu dienests.
Bizness un ekonomika
2020. gada 7. decembris, 14:24

VID saņēmis 3700 iesniegumus par dīkstāves pabalsta un algu subsīdijas izmaksu

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) no 1.decembra līdz pirmdienas priekšpusdienai saņēmis 3700 iesniegumus par dīkstāves pabalsta un algu subsīdijas izmaksu, pirmdien preses konferencē sacīja VID Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes direktore Santa Garanča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa informēja, ka lielākā daļa iesniedzēju ir mazie uzņēmumi un pašnodarbinātās personas. Garanča prognozēja, ka iesniegumu skaits pieaugs, tuvojoties 15.decembrim, kas ir termiņš atbalsta pieteikumiem par novembri.

Garanča informēja, ka piektdien, 4.decembrī, sāktas arī pirmās atbalsta izmaksas un patlaban nedaudz vairāk par 7000 eiro ir izmaksāti darba devējiem kā dīkstāves pabalsts darbiniekiem, bet nedaudz vairāk nekā 15 000 eiro izmaksāti pašnodarbinātajiem.

Garanča atgādināja, ka tāpat joprojām ir spēkā virkne atbalsta pasākumu nodokļu jomā, kas stājās spēkā šī gada martā, pirmās ārkārtējās situācijas laikā, piemēram, nodokļu samaksas termiņa pagarināšana līdz trim gadiem, ātrāka PVN pārmaksas atmaksa, iespēja nemaksāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa avansa maksājumus un citi.

Nodokļu samaksas termiņa pagarināšana līdz šim piešķirta vairāk nekā 7000 uzņēmumiem par summu virs 170 miljoniem eiro, piebilda Garanča.

Dīkstāves atbalstam un algu subsīdijai par pieteikties, aizpildot iesnieguma formu VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Par uzņēmuma darbiniekiem pieteikumu iesniedz darba devējs, bet atbalstu uz savu kontu saņem darbinieks.

Atbalstam par novembri var pieteikties līdz 15.decembrim, par decembri - līdz 15.janvārim, bet par janvāri - līdz 15.februārim.