foto: REUTERS/SCANPIX
Ķīnas "ByteDance" noraida "Microsoft" piedāvājumu iegādāties "TikTok" ASV segmentu
"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū.
Bizness un ekonomika
2020. gada 14. septembris, 11:29

Ķīnas "ByteDance" noraida "Microsoft" piedāvājumu iegādāties "TikTok" ASV segmentu

Jauns.lv / LETA

ASV tehnoloģiju kompānija "Microsoft" svētdien paziņoja, ka tās izteiktais piedāvājums iegādāties populārās video lietotnes "TikTok" ASV segmentu ticis noraidīts, tādējādi kā vienīgais atlikušais pretendents uz šo iegādes darījumu palicis Savienoto Valstu datoru programmatūras gigants "Oracle".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienlaikus laikraksti "Wall Street Journal" un "New York Times" vēsta, ka "Oracle" uzvarējis šajā solīšanas karā un kļūs par "TikTok" tehnoloģiju partneri ASV.

"Oracle" šo informāciju gan pagaidām nekomentē.

ASV prezidents Donalds Tramps devis laiku līdz 15.septembrim, lai panāktu vienošanos par "TikTok" ASV segmenta pārdošanu vietējam uzņēmumam, pretējā gadījumā draudot aizliegt lietotnes darbību ASV.

"Microsoft" jau augusta sākumā norādīja, ka ir ieinteresēts iegādāties "TikTok" ASV segmentu, taču svētdien paziņoja, ka izteikto piedāvājumu "TikTok" īpašnieks - Ķīnas interneta gigants "ByteDance" - noraidījis.

"TikTok" popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.

ASV amatpersonas pēdējos mēnešos paudušas bažas, ka Pekina varētu izmantot "TikTok" spiegošanai vai cenzēt lietotnes saturu. Savukārt "TikTok" noliedz, ka to ietekmētu Ķīnas valdība.