foto: imago stock&people
Eiropas Komisijas prezidente atskaitīsies par paveikto Covid-19 krīzes seku novēršanā
Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.
Bizness un ekonomika
2020. gada 13. septembris, 15:02

Eiropas Komisijas prezidente atskaitīsies par paveikto Covid-19 krīzes seku novēršanā

Jauns.lv / LETA

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena nākamnedēļ atskaitīsies Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem par Komisijas paveikto Covid-19 pandēmijas un ekonomiskās krīzes seku novēršanā, informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Pēc viņa paustā, savā pirmajā uzrunā par stāvokli Eiropas Savienībā (ES) 16.septembra plkst.10.15 pēc Latvijas laika Leiena ne tikai atskaitīsies par Komisijas paveikto, bet iepazīstinās arī savu redzējumu par ekonomikas atveseļošanu, cīņu pret klimata pārmaiņām un stāvokli Eiropas kaimiņvalstīs.

Debašu priekšvakarā 15.septembrī no plkst.15 pēc Latvijas laika notiks divas stundas ilgs pasākums, kurā Parlamenta priekšsēdētāja vietnieks Otmars Karass un vairāki komiteju priekšsēdētāji apspriedīs ES prioritātes un atbildēs uz iedzīvotāju un pilsoniskās sabiedrības uzdotiem jautājumiem un paustām idejām.

Krastiņš norādīja, ka arī ES dalībvalstīs notiek vairāk nekā 150 pasākumu, kas veltīti šīm debatēm. Latvijā 15.septembrī, dienu pirms debatēm par stāvokli ES, notiks "Vēlētāju gaidu" pētījuma prezentācija.

Debates "Stāvoklis Eiropas Savienībā" ik gadu ir nozīmīgākais brīdis, kad EK atskaitās par paveikto Parlamentam - iedzīvotāju vēlētajiem pārstāvjiem. Krastiņš uzsvēra, ka debatēs parasti koncentrējas uz sociālo un ekonomisko izaugsmi, klimata pārmaiņām, jauniešu bezdarbu un migrāciju.

Pēc EP preses sekretāra Latvijā paustā, ikgadējais notikums ir nozīmīgs ES pārredzamības un demokrātijas veicināšanai. Tā ir iespēja tuvināt ES tās iedzīvotājiem, uzsverot galvenos uzdevumus.

Pirmās debates par ES stāvokli notika Strasbūrā 2010.gada 7.septembrī ar toreizējo Komisijas priekšsēdētāju Žozē Manuelu Barrozu.