foto: Publicitātes
Ekspluatācijā nodota "Lidl" loģistikas centra ēka Dreiliņos
“Lidl” loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro, kas ir mazumtirdzniecības veikalu ķēdes līdz šimvērienīgākā investīcija Latvijā.
Bizness un ekonomika
2020. gada 20. jūlijs, 09:57

Ekspluatācijā nodota "Lidl" loģistikas centra ēka Dreiliņos

Jauns.lv

“Lidl Latvija” un būvfirma “Merks” oficiāli paziņo par būvniecības darbu noslēgumu “Lidl” loģistikas centrā Rīgā, Dreiliņos, un objekta nodošanu ekspluatācijā.

Jaunuzceltais 51 tūkstošu kvadrātmetru lielais loģistikas centrs Rīgā, Dzelzavas ielā 131 nodrošinās “Lidl” veikalu darbību  Latvijā un Igaunijā. Tajā atradīsies arī uzņēmuma galvenais birojs.(foto: no kreisās “Lidl Latvija” valdes loceklis Arūnas Dzikas, “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons un būvkompānijas “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars).

Svinīgā loģistikas centra atklāšana ir paredzēta vēlāk – informē uzņēmums. Šobrīd, līdz ar nodošanu ekspluatācijā, uzsāksies telpu iekārtošana turpmākās darbības nodrošināšanai.“Lidl” loģistikas centra būvniecībā ieguldīti vairāk nekā 55 miljoni eiro, kas ir mazumtirdzniecības veikalu ķēdes līdz šim vērienīgākā investīcija Latvijā.  

“Lidl Latvija” un “Lidl Eesti” valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons (Jakob Josefsson) norāda, ka jaunuzceltais loģistikas centrs Dreiliņos nodrošinās “Lidl” veikalu darbību Latvijā un Igaunijā: “Būvniecība ir pabeigta un nākamais solis ir moderna aprīkojuma uzstādīšana, kas mums palīdzēs nodrošināt visaugstāko ienākošo preču kvalitāti, kā arī savlaicīgu to piegādi veikaliem”.

“Mums ir gods sadarboties ar “Lidl” un esam gandarīti par uzbūvēto loģistikas centru, kas ir viens no modernākajiem Baltijā. Projekta ietvaros izbūvējām noliktavu telpu zonas ar jaudīgiem tehnoloģiskiem risinājumiem; jaunajā ēkā būs arī biroja telpas ar apzaļumotu terasi. Priecājamies, ka Rīgā ir vēl viena jauna un labiekārtota teritorija,” pauž Andris Bišmeistars, “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors.

““Lidl” loģistikas centrs Dzelzavas ielā ir labs piemērs loģistikas ēku būvniecībā, kurā atspoguļojas uzņēmuma rūpes par tā darbinieku labsajūtu ikdienā. Kā arī ēkas apzaļumojuma sistēma sniedz pienesumu kvartāla kopējā apbūvē,” uzsver Gunita Kalīte, Rīgas pilsētas būvvaldes Arhitektūras pārvaldes Arhitektu nodaļas vadītāja vietniece.

Tiek plānots, ka “Lidl Latvija” loģistikas centrs radīs vairāk nekā 150 jaunas un labi apmaksātas darbavietas Latvijā.“Tās būs papildu darba vietas vairākiem simtiem “Lidl” darbinieku, kuri jau pašlaik strādā Rīgā,” pārliecināts par projekta pozitīvo ietekmi uz Latvijas ekonomiku iruzņēmuma vadītājs Jākobs Jozefsons.Ar savu darbību jaunuzceltais loģistikas centrs pavērs arī jaunas sadarbības iespējas vietējiem transporta un loģistikas uzņēmumiem.

“Lidl” loģistikas centra darbi Dreiliņos sākti 2018. gadā. Neskaitot noliktavu telpu zonas, jaunajā ēkā būs arī biroja telpas, darbinieku ēdnīca, konferenču telpas un atpūtas vietas. Vienlaikus “Lidl” ir ieguldījis apkārtējās teritorijas labiekārtošanā, izbūvējot gandrīz 1,5 kilometru jaunu ielu un ietves, ko izmantot var ikviens.