Apzeltītā "Dolce Hanoi Golden Lake" viesnīca Vjetnamā

Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā atklāta pasaulē pirmā apzeltītā viesnīca "Dolce Hanoi Golden Lake". Viesnīca izmaksājusi vairāk nekā 170 miljonus eiro, un ...

gallery icon
22
Tūrisms
2020. gada 5. jūlijs, 20:36

FOTO: Vjetnamā atklāta pirmā apzeltītā viesnīca pasaulē

Jauns.lv

Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā atklāta pasaulē pirmā apzeltītā viesnīca "Dolce Hanoi Golden Lake". Viesnīca izmaksājusi vairāk nekā 170 miljonus eiro, un tās fasāde ir ietīta aptuveni tonnā zelta.

Viesnīca ir bagātīgi apzeltīta ne tikai no ārpuses, bet arī tās interjerā - no zelta ir gan galda piederumi, gan tualetes pods, vanna un pat baseins. Arī viesnīcas restorānā tiekot pasniegtas maltītes ar zeltu tajās.

Piedāvājot pavadīt vienu naktu viesnīcā par 220 eiro, tās īpašnieki cer piesaistīt visdažādākās izcelsmes tūristus. Kompānijas "Hoa Binh", kam pieder viesnīca, priekšsēdētājs Hū Dongs norāda, ka viesnīca vēlas piesaistīt kā "parastos" cilvēkus, tā bagātniekus. "Pašlaik pasaulē nav citas tādas viesnīcas kā šī," norāda Dongs.

foto: REUTERS/SCANPIX
Viesnīca "Dolce Hanoi Golden Lake" Vjetnamā

Viesnīcas numuriņa cena saglabāta salīdzinoši zema, jo viss viesnīcas izbūvē ieguldītais zelts ticis iegūts lokāli - kompānijai pieder rūpnīca, kas nodarbojas ar priekšmetu apzeltīšanu. Tas palīdzējis samazināt celtniecības izmaksas.

Neskatoties uz koronavīrusa izplatības dēļ ierobežotajām tūrisma iespējām, viesnīcai dota atļauja atvērties jau šogad. Dongs lēš, ka jau nākamgad tā varētu gūt pirmo peļņu. Pagaidām viesu ir maz, bet viņi apbrīnojuši viesnīcas unikālo pieeju.

"Kad es ierados šeit, es sajutos kā karalis, jūs zināt, faraons... Ēģiptes karalis," joko viesis no Dienvidkorejas. "Man ļoti patika luksusa atmosfēra," piebilst kāds vietējais iedzīvotājs. “Es esmu mainījis savas domas par to, kāda var būt greznība. Citās luksusa viesnīcās flīžu vietā parasti tiek izmantots marmors, bet šeit viss ir pārklāts ar zeltu."

foto: REUTERS/SCANPIX
Viesnīca "Dolce Hanoi Golden Lake" Vjetnamā

Vjetnama ir viena no dažām valstīm, kurām ļoti veiksmīgi izdevies savaldīt Covid-19 izplatību. Šajā Āzijas valstī reģistrēti vien 355 Covid-19 gadījumi, un neviens saslimušais nav miris.