Tā turpināt: pašmāju krīzes risinājumi ‒ uz palikšanu
Bizness un ekonomika
2020. gada 25. maijs, 14:33

Tā turpināt: pašmāju krīzes risinājumi ‒ uz palikšanu

Jauns.lv

Izveidota digitālā krātuve taturpinat.lv, kurā tiek apkopoti labākie pašmāju jaunievedumi, idejas un ieradumu maiņas Covid-19 laikā. Vietnes mērķis ir veicināt, lai pozitīvie krīzes laika izrāvieni uzņēmējdarbībā, kultūrā un cilvēku attiecībās turpinātos arī pēc ārkārtējās situācijas beigām, norāda iniciatīvas autori reklāmas aģentūra TBWA\Latvija un atbalstītājs mediju aģentūra PHD Latvija un aicina iesūtīt savus piemērus iniciatīvai Tā turpināt.

“Izrādās, ja krīze spiež, varam pieņemt pareizus lēmumus un izdarīt labas lietas, turklāt zibenīgi. Daudzas no tām ir apsveicamas ne vien kā krīzes risinājumi, bet ir gaidītas jau sen!” uzsver Edgars Šubrovskis, reklāmas aģentūras TBWA\Latvija radošais direktors. “Lai pēc krīzes viss mirklī neaizmirstos, nolēmām izveidot krātuvi, kurā kā fotoalbumā var pārskatīt labos piemērus.”

30 gadu pastāvēšanas laikā esam pārdzīvojuši ne vienu vien krīzi un zinām, ka turbulences laikos spējam būt īpaši radoši, drosmīgi, efektīvi un cilvēcīgi. Un šīs iniciatīvas mērķis ir parādīt, ka pat laikos, kad ziņu virsrakstos dominē vīruss, var atrast piemērus, no kā iedvesmoties.

“Krīzes laikā ir ārkārtīgi svarīgi dot grūdienu ekonomikai. Un es nerunāju tikai par valsts atbalstu, tas, protams, ir nenovērtējams. Bet ekonomiku krīzes apstākļos uz priekšu dzen arī uzņēmēju pozitīvā domāšana un patērētāju optimisms. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai laikos, kad visur mūs aicina būt uzmanīgiem, mēs tomēr spētu saskatīt labo un iedvesmoties no pozitīviem piemēriem,” skaidro Oskars Lakšēvics, TBWA\Latvija vadītājs, tālāk iezīmējot dažas no vietnē taturpinat.lv iemūžinātajām iniciatīvām. “Izrādās, ka tirgotāji un savā ziņā konkurenti var apvienoties un sadzīvot zem viena jumta jeb vienā interneta platformā, mēs redzam, ka par TV zvaigznēm beidzot kļūst cilvēki, kuros tiešām vērts ieklausīties, – skolotāji, ziņas atkal ir modē, un tās skatās pat jaunieši, kultūra top pieejamāka, valsts pakalpojumi beidzot patiešām ir e-pakalpojumi, pārsteidzoši, bet Saeimā opozīcija var sadzīvot ar pozīciju un lēmumus pieņemt zibenīgi utt.” 

Iniciatīvas autori aicina sabiedrību, iestādes un uzņēmumus iesaistīties, sūtot krīzes laika pozitīvos izrāvienus uz e-pasta adresi info@tbwa.lv vai sazinoties ar aģentūru Facebook lapā www.facebook.com/TBWALATVIJA