Bizness un ekonomika
2020. gada 16. aprīlis, 10:03

"Apple" prezentē jaunu pazeminātas cenas "iPhone" modeli

Jauns.lv / LETA

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc." trešdien prezentēja jaunu viedtelefona "iPhone" modeli ar pazeminātu cenu, lai uzrunātu patērētājus, kurus skārusi pēkšņā ekonomiskā lejupslīde.

Atjauninātā "iPhone SE" sākumcena būs 399 dolāri (365 eiro) jeb mazāk nekā puse no uzņēmuma flagmaņa modeļa cenas. Ierīce pasūtījumiem vairāk nekā 40 tirgos būs pieejama no piektdienas.

"Apple" šoreiz viedtelefona prezentāciju veica ar oficiālu paziņojumu, atsakoties no ierastā vērienīgā prezentācijas pasākuma.

Uzņēmuma vadītājs Tims Kuks ierakstā tviterī jauno telefonu nodēvēja par "mūsu cenu ziņā pieejamāko "iPhone" un fantastisku piedāvājumu mūsu produktu klāstā, lai jums palīdzētu nodrošināt savienojamību, informētību un izklaides iespējas."

Jaunā modeļa 4,7 collu ekrāns ir lielāks salīdzinājumā ar pirmās paaudzes "iPhone SE" ierīci, taču mazāks, salīdzinot ar "Apple" jaunākajiem viedtelefoniem.

"Apple" samazinājis telefona izmaksas, atsakoties no tādām funkcijām kā sejas atpazīšanu, taču sniedzot "iPhone SE" pirkstu nospiedumu sensoru un sākuma pogu, ko lietotāji atcerēsies no iepriekšējiem modeļiem. Tālrunim ir viena aizmugures kamera, kā arī nodrošināta bezvadu lādēšana.

Lai arī jaunā"iPhone" izstrāde ilgusi vairākus mēnešus, tā laišana tirgū saskan ar koronavīrusa pandēmijas izraisītu globālās ekonomikas lejupslīdi, kas smagi ietekmējusi viedtelefonu tirgu un patērētāju pārliecību.

Analītiķi uzskata, ka jaunajam "iPhone" modelim šis ir labvēlīgs laiks, ņemot vērā tā zemo cenu.