foto: Le Bijou
Kā pašizolāciju izbauda tie, kuriem nauda nav problēma
Tūrisms
2020. gada 28. marts, 07:04

Kā pašizolāciju izbauda tie, kuriem nauda nav problēma

Jauns.lv

Laikā, kad visā pasaulē biežāk dzirdētie vārdi ir pašizolācija, karantīna un sociālā distancēšanās, Šveices viesnīca “Le Bijou” nākusi klajā ar pakalpojumu – iespēju pārlaist 14 dienu paškarantīnas laiku tās luksusa dzīvokļos, vēstī “Insider”.

Zīmīgi, ka šī viesnīca jau iepriekš bija pazīstama ar to, ka dzīvošana tur varēja notikt bez saskarsmes ar citiem cilvēkiem, tāpēc pielāgot telpas jaunajam pakalpojumam nav bijis grūti.

“Le Bijou” vadītājs un līdzdibinātājs Aleksandrs Hibners stāsta, ka viesnīcā ir 42 luksusa klases dzīvokļi, kas ir pilnībā aprīkoti – tajos ir virtuves, saunas, džakuzi, trenažieri un citas ērtības. Vienīgie darbinieki, kurus tur var sastapt, ir apkopēji. Pārējais viesnīcās ierastais personāls šeit ikdienā nestrādā, jo viesiem tiek izsniegta pieeja aplikācijai, ar kuras palīdzību viņi 24 stundas diennaktī var pasūtīt maltītes, produktus, taksometrus, masāžu un citus pakalpojumus, kas Covid-19 uzliesmojuma laikā gan ir mainījušies. “Viss ir pilnībā automatizēts, tāpēc jums nav nepieciešamības sastapt citus cilvēkus,” skaidro Hibners.

foto: Le Bijou

Viņš norāda, ka Covid-19 pakalpojuma izstrāde bija loģisks solis, jo tika novērots, ka viesi dzīvokļos paliek ilgāk, turklāt pieaug pieprasījums pēc ārstiem, kuri varētu ierasties pie viesiem, tāpēc tika nolemts izstrādāt veselu pakalpojuma paketi.

Šobrīd piedāvājumā ietilpst ne tikai iepriekšējie pakalpojumi, bet arī iespēja izsaukt ārstu, veikt Covid-19 testu, neizejot no viesnīcas, saņemt medmāsas aprūpi visu diennakti. Lai nodrošinātu pieminētos medicīnas pakalpojumus, “Le Bijou” noslēdza sadarbību ar vienu no privātajām klīnikām.

Lai arī aizvien viesnīcā ir iespējams palikt arī vienu nakti, Hibners saka – arvien vairāk viesu veic rezervāciju uz divu nedēļu līdz divu mēnešu periodu. Puse no klientiem ir ārzemnieki, kuri netiek prom, bet otra puse – riskam pakļautie seniori, kuri nevar saņemt nepieciešamo aprūpi savās mājās.

foto: Le Bijou

Hibners gan iesaka viesiem, kuri ir inficējušies ar Covid-19, palikt mājās, tomēr nevar izslēgt, ka kāds slimnieks dzīvo “Le Bijou”, ņemot vērā faktu, ka nereti jaunā koronavīrusa slimnieki izjūt vieglus simptomus vai vispār ir bez simptomiem.

Tāpat “Le Bijou” ieviesti jauni drošības pasākumi – ēdiena piegāde notiek bez kontakta – pārtika tiek atstāta pie durvīm, visas istabas pirms un pēc viesu ierašanās tiek dezinficētas, kā arī tiek īstenoti dažādi citi piesardzības pasākumi.

Luksusa klases peldoša māja-jahta

gallery icon
41

Kādreiz nakts šajā viesnīcā maksāja vairāk nekā 1000 eiro, taču tagad cenas ir kritušās par pusi. Divas paškarantīnas nedēļās “Le Bijou” šobrīd izmaksā, sākot no 5,5 tūkstošiem eiro un var sasniegt pat 70 tūkstošus, ja klientam būs nepieciešama ārsta aprūpe, Covid-19 testēšana, kā arī medmāsas aprūpe, kas diennaktī maksā teju 5000 eiro.