foto: REUTERS/SCANPIX
Dienvidkorejas būvuzņēmums pārņems kontroli pār grūtībās nonākušo "Asiana Airlines"
Uzņēmums pārņems savā kontrolē valstī otro lielāko aviokompāniju "Asiana Airlines".
Bizness un ekonomika
2019. gada 27. decembris, 13:06

Dienvidkorejas būvuzņēmums pārņems kontroli pār grūtībās nonākušo "Asiana Airlines"

Jauns.lv / LETA

Dienvidkorejas celtniecības uzņēmums "HDC Hyundai Development Company" piektdien parakstīja vienošanos, lai pārņemtu savā kontrolē valstī otro lielāko aviokompāniju "Asiana Airlines", kas nonākusi finanšu problēmās.

"HDC Hyundai Development" norāda, ka konsorcijā ar brokerformu "Mirae Asset Daewoo"  par 2,5 triljoniem vonu (1,9 miljardiem eiro) iegādāsies lidsabiedrības akciju kontrolpaleti.

"Asiana Airlines" lielākais akcionārs "Kumho Industrial" sev piederošo 31% akciju daļu kreditoru pamudinājuma dēļ šogad bija nodevis pārdošanā.  Jaunie akcionāri iegādāsies arī jaunemitētas akcijas

"Kumho Industrial" aviokompānijas mātesuzņēmums bija vairāk nekā 30 gadus, bet pēdējos gados tas saskāries ar problēmām. "Asiana Airlines" finanšu institūcijām šobrīd ir parādā aptuveni trīs triljonus vonu (2,3 miljardus eiro).

Aviokompānijas nedienas saasinājās šogad,  un to ietekmēja Japānas un Dienvidkorejas tirdzniecības nesaskaņas, kā arī Dienvidkorejas vonas vērtības samazināšanās attiecībā pret ASV dolāru.