Bizness un ekonomika
2019. gada 18. aprīlis, 13:12

"Rīgas satiksme" izvērtēšot, kuri uzņēmuma amati satur vislielākos korupcijas riskus

Jauns.lv / LETA

Lai pastiprinātu korupcijas risku novēršanu, SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valde izveidojusi darba grupu, ar mērķi izvērtēt, kuri uzņēmuma amati un procesi satur vislielākos korupcijas riskus, informēja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Tāpat pieņemts lēmums par "ISO 370001:2016" Starptautiskā standarta pretkorupcijas vadības sistēmām ieviešanu. Minētais standarts sniedz vadlīnijas pretkorupcijas vadības sistēmu izveidei, uzturēšanai, pārskatīšanai un uzlabošanai. Šis standarts vērsts uz dažādu kukuļošanas shēmu novēršanu valsts un privātā sektorā.

Saskaņā ar Korupcijas novērošanas un apkarošanas biroja "Vadlīnijām par iekšējās kontroles sistēmas pamatprasībām korupcijas un interešu konflikta riska novēršanai publiskas personas institūcijā", uzņēmums izveidojis darba grupu, kurā iekļauti pārstāvji no Risku vadības, Kvalitātes pārvaldības, Iekšējā audita, Ekonomikas, Personāla pārvaldības un Juridiskās daļas.

Darbinieku amatu un uzņēmuma procesu risku izvērtējums jāiesniedz "Rīgas satiksmes" valdei līdz šī gada 1.augustam.

Zaķis atgādina, ka uzņēmumā norit arī aktīvs darbs pie iekšējās trauksmes celšanas sistēmas izveides, kā arī tiek pilnveidoti iekšējie normatīvie akti, lai uzņēmums būtu pilnībā gatavs, kad 1.maijā stāsies spēkā Trauksmes celšanas likums.

Šobrīd "Rīgas satiksmē" jau ir izstrādāta kārtība, kādā veidā tiks pseidonimizēti un aizsargāti trauksmes cēlēja dati.