Uzņēmēj! Vēlies samazināt ražošanas izmaksas un palielināt apjomus? Lūk, risinājums!
Šīs dozēšanas iekārtas spēj ātri un ērti sasvērt gatavo produkciju. Mazo un vidējo ražotāju vidū valda uzskats, ka vai nu šādas produktu dozēšanas iekārtas vispār nav pieejamas, vai arī tās maksā pamatīgu naudu, tāpēc uzņēmējam tādi ieguldījumi neatmaksājas. Taču uzņēmums “RK 69 Grupa” piedāvā risinājumu!
Bizness un ekonomika
2018. gada 25. jūnijs, 10:43

Uzņēmēj! Vēlies samazināt ražošanas izmaksas un palielināt apjomus? Lūk, risinājums!

Jauns.lv

Tā patiešām ir revolūcija mazo un vidējo ražotāju biznesā – iekārta, kas maksā pārsimts eiro un ir mikroviļņu krāsns lielumā, spēj veikt vairāku cilvēku darbu! Tādējādi ražotājs var ne tikai ietaupīt laiku, palielināt ražošanas apjomus, bet arī samazināt produkcijas pašizmaksu.

Runa ir par beramo produktu dozēšanu, svēršanu un fasēšanu, par šķidrumu iepildīšanu pudelēs un maisiņos, par iepakojumu etiķešu līmēšanu, par korķu skrūvēšanu, aizvalcēšanu un daudz ko citu, ko līdz šim mazie un vidējie uzņēmēji veica ar roku darbu. Nu to var veikt ar speciāli šim nolūkam radītām iekārtām, ko Latvijā piedāvā uzņēmums “RK69 Grupa”.

Dozēšanas iekārta 1 – 200 gramu iepakojumiem

Gribēja atvieglot sev darbu

“Viss sākās ar to, ka esam ražotāji, un meklējām iespējas palielināt ražošanas jaudu, vienlaikus nepalielinot izmaksas,” stāsta uzņēmuma “RK69 Grupa” pārstāvis Raimonds, kura uzņēmums ražo pretsūnu un pretskudru līdzekļus “Sūnām-STOP” un “Skudrām-STOP”. Tie ir dažādi pulveri un šķidrumi, un uzņēmējs secināja, ka ražošanas procesā vislielāko laiku paņem tieši produkcijas fasēšana un sapakošana.
“Tas bija roku darbs. Uz svariem nosvērt 100 gramus pretskudru pulvera, iebērt to trauciņā, ar roku uzlīmēt etiķeti – tas ir ne tikai piņķerīgi, bet arī laikietilpīgi. Piemēram, aizvadītajā gadā braukājot pa gadatirgiem reklamēt jauno produktu, katru nedēļu vajadzēja sagatavot vismaz 250 trauciņus ar produkciju. Lai to iefasētu, uz šo darbu pagāja puse dienas! Un tad tika sākts domāt, kā šo procesu paātrināt. Konstatējām, ka visvairāk laika var ietaupīt tieši uz produkcijas svēršanu un iepakošanu. Sākām meklēt, vai nav pieejama kāda automātiska dozēšanas un fasēšanas iekārta, kas šo roku darbu mehanizētu un tādējādi palielinātu darba efektivitāti.”

Beramo produktu svēršanas/dozēšanas iekārtas no 50 līdz 5000 gramiem ir paredzētas pārtikas vai nepārtikas produktiem – konfektes, garšvielas, tēja, skrūves utt.


Uzņēmējs pēc ilgiem meklējumiem sapratis, ka praktiski nav pieejamas šādas iekārtas, kas domātas maziem un vidējiem ražotājiem un nelieliem produkcijas apjomiem. “Bija viens piedāvājums – Eiropā ražota dozēšanas un fasēšanas iekārta, taču tās cena bija 2700 eiro plus PVN! Neatlaidīgu meklējumu un ilgstošu pārrunu rezultātā Ķīnā tika atrasts analogs, kas maksā tikai 600 eiro plus PVN,” atceras “RK69 Grupa” pārstāvis, izstāstot, kā šī iekārta būtiski atviegloja uzņēmuma darbu: “Tas, kas līdz šim tika darīts piecās stundās, tagad paveikts nepilnas stundas laikā. Atliek vien uzstādīt vajadzīgo produkcijas svaru un tad tik spēt nomainīt piepildīto trauciņu ar jaunu. Vairs nav jāmokās, ar rokām mēģinot nosvērt tieši 100 gramus, tagad to visu izdara mehānisms,” gandarīts ir ražotājs, piebilstot, ka iegādājies arī iekārtas, kas pašas uzlīmē etiķetes: “Līdz ar to mums patiešām pamatīgi palielinājās ražošanas apjomi un samazinājās pašizmaksa. Šī iekārta mums atmaksājās dažos mēnešos!”

Pakošanas iekārta maisiņos

Mērķis palīdzēt citiem uzņēmējiem

Uz paša ādas pārbaudījis iekārtas funkcionalitāti, uzņēmums “RK 69 Grupa” netur sveci zem pūra, bet gan tieši otrādi – nolēma arī citiem Latvijas uzņēmējiem atvieglot ražošanas procesu, piedāvājot iegādāties visdažādākās produktu dozēšanas un fasēšanas iekārtas.

Horizontāla maisiņu aizkausēšanas (sīlinga) iekārta ar krāsu druku uz iepakojuma.


“Mazo ražotāju Latvijā ir simtiem, un visi kaut ko ražo - garšvielas, tējas, medu, čipsus, sukādes un daudz ko vēl citu -, un viņiem visiem produkti ir jāsver un jāsafasē. Visi šo darbu dara ar rokām! Bet, ja vēlas palielināt ražošanas jaudu, tad jāpieņem darbā papildus cilvēkus. Tikai tas prasa lielākus izdevumus un sadārdzina produktu, jo katrs darbā pieņemtais cilvēks palielina pašizmaksu. Taču, ja šo cilvēku vietā tiek paņemta viena dozēšanas un fasēšanas iekārta, tad tā produkta pašizmaksu samazina. Patiešām!” uzsver uzņēmējs.

Rokas un pusautomātiska pudeļu sīlinga iekārta.


Raimonds izstāsta arī vienu no reāliem piemēriem: “Kāda maizes ceptuve šo iekārtu iegādājās pirms Ziemassvētkiem. Ja līdz šim piparkūkas tika svērtas uz svariem, bērtas maisiņos, maisiņi likti kastēs, un vienu kasti darbiniece piepildīja 15 minūtēs, tad dozēšanas un fasēšanas iekārta 15 minūtēs piepildīja astoņas kastes! Rezultātā, ja agrāk ceptuves darbinieki nespēja sapakot sacepto produkciju, tad tagad ceptuve nespēja tik daudz sacept! Atlika vien palielināt cepšanas jaudas!”

Piparkūku fasēšana


Bet, vai tas nozīmē, ka darbinieki, kas agrāk pakoja produkciju ar rokām, tagad ir lieki un tie ir jāatlaiž? “Nebūt nē! Uzņēmums var palielināt cepšanas jaudas un paplašināt sortimentu, tāpēc darbavietas saglabājas. Un vēl viens aspekts – ja pēkšņi ražošanā ir dīkstāve, tad nolieciet iekārtu stūrī, un tai nevajag ne maksāt algu, ne medicīnisko apdrošināšanu, ne atlaišanas pabalstus... Daudzi saka, ka Latvijā trūkst darbaspēka. Bet, nodrošinot ražotni ar šādām iekārtām, vajadzība pēc papildus darbiniekiem atkritīs.”

Piedāvājumā visplašākā spektra iekārtas

RK69 Grupa” piedāvājums ražotājiem patiešām ir ļoti, ļoti plašs. Dozēšana, svēršana, fasēšana, iepakošana beramajiem produktiem... Sākot no dozēšanas un fasēšanas iekārtām 1 – 200 gramu iepakojumiem, beidzot ar 5 – 50 kg iepakojumiem. Tad vēl iekārtas šķidrumu iepildīšanai pudelēs, maisiņos, sīlings (maisiņu aizkausēšana, pudeļu papildus aizvākošana), etiķešu līmēšanas, korķu skrūvēšanas, aizvalcēšanas un daudzas citas iekārtas, kas izmantojams gan pārtikas produktiem, gan nepārtikas precēm. Turklāt visām iekārtām ir divu gadu garantija, tās ir sertificētas ar CE sertifikātu un reģistrētas Pārtikas veterinārajā dienestā.

3 galvu dozators ar pakošanas iekārtu


Un, kas svarīgi, visas šīs iekārtas nāk pa taisno no ražotāja Ķīnā, bez starpniekiem, kas būtiski samazina iekārtu cenu. “Turklāt pārrunu rezultātā mēs esam ieguvuši servisa iespējas un rezerves daļas mūsu tirgotajām iekārtām un arī nodrošinām divu gadu garantiju, ko nenodrošina neviens Latvijā. Mums ir ļoti liela pieredze importa biznesā no 1995. gada, un, iespējams, tieši tas arī ļāva mums iegūt tādus labvēlīgus noteikumus,” uzsver “RK69 Grupa” pārstāvis Raimonds.

Pusautomātiska vieglo un putojošo šķidrumu dozēšanas iekārta.


“Strādājot sev, sapratām, ka varam palīdzēt arī citiem uzņēmumiem, tāpēc esam gatavi dalīties ar savu pieredzi, kā, tā vietā, lai sūri strādātu, bet maz nopelnītu, var strādāt mazāk, bet pelnīt vairāk! Mums ir risinājums. Un tas nav tālu, tepat Rīgā, Jelgavas ielā 68.” Vēl viena ne mazāk svarīga vērtība: uzņēmums ‘’RK69 Grupa’’ ne tikai pārdod šīs iekārtas, bet arī pieved, uzstāda, apmāca rīkoties, dod padomus par labākiem iepakošanas materiāliem un pat etiķešu veidiem.

Plašāk ar “RK69 Grupa” piedāvājumu var iepazīties uzņēmuma mājas lapā http://rk69-tehno.lv/.

Reklāmas raksts sadarbībā ar http://rk69-tehno.lv/