Japānā radīti banāni, ko var ēst ar visu mizu
Japānā tirdzniecībā nonākuši banāni, ko var ēst ar visu mizu. Tie ārēji atgādina parastu banānu, taču ir mīkstāki un saldāki par mums pierasto versiju, turklāt, to miza ir ēdama, vēsta CNN.
Vietējie jaunajai banānu šķirnei jau piedēvējuši nosaukumu - “superbanāns”. Lai gan tie nav lēti (viens banāns maksā sešus dolārus), pieprasījums pēc banāniem ir milzīgs. Pagaidām gan superbanānus var iegādāties tikai vienā veikalā, kas atrodas Japānas pilsētā Okajamā.
Banāni ir vieni no populārākajiem augļiem Japānā. Gadiem ilgi valsts tos importē no zemēm, kur šim augļiem ir labvēlīgāki augšanas apstākļi, piemēram Filipīnām. Kompānija, kas izveidojusi superbanānu šķirni cer, ka spēs izkonkurēt importa tirgu.
HI Kyosyke ! Have you tasted it? Mongee Banana, the most interresting thing about this banana is that you can eat the skin! I'ts only grown in OKAYAMA Perfecture, and they only sell 10 bananas per week. D&T Farm in Okayama.@ffffujiwara pic.twitter.com/jLKj1FCnSx
— hapa (@hapahr) January 27, 2018
Banāni parasti aug 30 grādu temperatūrā pēc Celsija, taču “D&T Farm” kompānija, kas izveidojusi superbanānu šķirni, augļus spējot audzēt krietni zemākās temperatūrās.
Vietējie, kas jau paguvuši banānu notiesāt ar visu mizu atzīst, ka tā garša iekšpusē līdzinās ananāsam, bet mizai neesot nekādas specifiskas garšas.