foto: LETA
Valdis Dombrovskis varot kļūt par Eiropas Savienības ekonomikas un finanšu ministru
Šteinbuka: "Dombrovskim ir lielas iespējas ieņemt jauno ES ekonomikas un finanšu ministra amatu".
2017. gada 14. septembris, 07:50

Valdis Dombrovskis varot kļūt par Eiropas Savienības ekonomikas un finanšu ministru

Kasjauns.lv/LETA

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentam un bijušajam Latvijas premjeram Valdim Dombrovskim (V) ir lielas iespējas ieņemt jauno Eiropas Savioenības (ES) ekonomikas un finanšu ministra amatu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņasprāt priekšlikums ieviest jauno amatu ir apsveicams, un "tas varētu spīdēt Dombrovskism". Šobrīd gan darba apraksts, gan nepieciešamā pieredze atbilst Dombrovska spējām.

"Tas ir mans vēlējums, taču, protams, nevaru skriet vilcienam pa priekš, taču tā ir reāla iespēja," teica Šteinbuka.

EK prezidents Žans Klods Junkers trešdien ierosināja ieviest ES ekonomikas un finanšu ministra amatu. "Mums ir vajadzīgs Eiropas ekonomikas un finanšu ministrs," Junkers sacīja savā ikgadējā runā par stāvokli ES, kuru viņš teica Eiropas Parlamentā Strasbūrā. "Es neaicinu radīt jaunu amatu paša amata dēļ. Es aicinu uz efektivitāti," uzsvēra EK prezidents.

Viņš sacīja, ka jaunais amats apvienotu ES komisāra un eirozonas valstu finanšu ministru grupas vadītāja funkcijas. Pašlaik eiro zonas valstu finanšu ministru grupu vada Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms.

Ieviest ES finanšu ministra amatu ir ierosinājis Francijas prezidents Emanuels Makrons, kurš uzskata, ka eirozonai ir nepieciešamas spēcīgākas institūcijas, lai stātos pretī tādiem satricinājumiem kā eirozonas parādu krīze un "Breksits".