Cer piesaistīt papildu miljardu latu
Bizness un ekonomika
2009. gada 24. aprīlis, 11:26

Cer piesaistīt papildu miljardu latu

Jauns.lv

Lai stimulētu ekonomikas attīstību, valdība cer piesaistīt papildu miljardu latu, intervijā laikrakstam "Telegraf" norāda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL)

­­

Komentējot pasākumus ekonomikas izaugsmes atjaunošanai, premjers norāda, ka no 1.jūlija plānots sākt izsniegt eksporta garantijas. Otrs pasākumu kopums saistīts ar Eiropas fondu naudas pārdali, vairāk atbalstot uzņēmējdarbību un infrastruktūras projektus, tai skaitā energoefektivitātes jomā. Trešais pasākumu kopums skar birokrātijas samazināšanos - lēmumi par administratīvo šķēršļu samazināšanu tiekot pieņemti katrā valdības sēdē.

Lai arī valdībai nav iespēju ekonomikas "sildīšanai" atvēlēt naudu no starptautiskā aizņēmuma 7,5 miljardu eiro (5,25 miljardu latu) apmērā, šim mērķim plānots iegūt līdzekļus no citiem kredīta avotiem. Tā ir programma mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam, ko īsteno "Latvijas Hipotēku un zemes banka" un kur tiks izmantoti Eiropas Investīciju bankas un Ziemeļu investīciju bankas aizdevumi. Tāpat tiek runāts par papildu kredīta piesaisti no Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas, kas kļuvusi par "Parex bankas" akcionāri.

"Mēs noteikti piesaistīsim papildu finansējumu ekonomikas "sildīšanai", bet tas neietilps sākotnējā kredītpaketē 7,5 miljardu eiro apmērā," sola Dombrovskis, atklājot, ka šādi varētu piesaistīt papildu miljardu latu.

LETA