Bizness un ekonomika
2011. gada 6. maijs, 17:42

Par tranzīta kompānijas "Man-Tess" īpašnieku kļūst Nīderlandes "Alandam Capital"

Jauns.lv

Par Rīgas ostas tranzīta kompānijas "Man-Tess" īpašnieku kļuvis Nīderlandes uzņēmums "Alandam Capital", liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Līdz šim "Man-Tess" uzņēmumu grupa piederēja Jūlijam Krūmiņam. Izmaiņas "Man-Tess" dalībniekos reģistrētas šodien, lai arī vēl no rīta masu informācijas līdzekļi ziņoja, ka ostas kompānijas pārdošanas darījumā radušās problēmas.

Krūmiņš laikrakstam "Telegraf" stāstījis, ka tas, vai "Man-Tess" tiks pārdots, izšķirsies nedēļas laikā. Par vēlmi pārdot termināli viņš paziņoja pagājušajā gadā, bet decembrī parakstīja nodomu protokolus ar diviem pretendentiem. Februārī uzņēmējs prognozēja, ka sarunas par "Man-Tess" pārdošanu varētu noslēgties aprīļa beigās. "Kamēr nauda nav ieskaitīta, darījums nav noticis," laikrakstam "Telegraf" skaidrojis Krūmiņš. Viņš atzīst, ka pārdošanas procesā radušās negaidītas grūtības. "Viņi vēlas nosist cenu un meklē tam iemeslus. Te pēkšņi viņiem nepatīk ceļamkrāns, te vēl kaut kas. Jau nožēloju, ka vispār nolēmu pārdot uzņēmumu. Devu viņiem laiku līdz piektdienai pieņemt galīgo lēmumu. Ja viņi to nepieņems, pārtraukšu jebkuras sarunas."

Uzņēmējs apstiprināja, ka "Man-Tess" vēlas nopirkt kāda Nīderlandes kompānija. Tā varētu būt saistīta ar krievu uzņēmējiem. Krūmiņš darījumā vēlas iegūt 30 miljonus ASV dolāru (14,19 miljonus latu). Savukārt "Man-Tess" vadību no šodienas pārņem bijušais "Latvijas Balzama" valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons, kurš pārstāv potenciālos pircējus - Nīderlandes kompāniju. "Galvenais uzdevums - būtiski palielināt pašreizējo kompānijas biznesu. Otrs - sākt un attīstīt jaunu biznesa virzienu - Rīgas ostai jaunu kravu pieņemšanu, pārkraušanu un apstrādi," laikrakstam "Telegraf" savus uzdevumus raksturoja Andersons.

Kā norādīja Krūmiņš, Andersons "Man-Tess" vadību pārņēmis, jo investori vēlējušies sīkāk iepazīties ar uzņēmuma darbību, tāpēc deleģējuši nozīmīgajam amatam savu pārstāvi.

Intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" Andersons informē, ka pārejas periodā "Latvijas Balzamu" vadīs ražošanas direktors Ronalds Žarinovs.

LETA