Bizness un ekonomika
2011. gada 16. jūnijs, 16:42

Cemex atzīts par labāko darba devēju Kurzemē

Jauns.lv

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), balsoties uz "Ilgtspējas indeksa" darba vides sadaļas indeksa rezultātiem reģionālajā griezumā, par labāko darba devēju Kurzemē pasludinājusi SIA "Cemex", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LDDK.

LDDK jau ceturto gadu pēc kārtas pasniedz labākā darba devēja apbalvojumus. 2008. gadā kopīgi ar Finanšu ministriju, bet 2009. gadā sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību darba devēju asociāciju tika vērtēta nodokļu nomaksas godprātība, attieksme pret darbiniekiem un iekļauts nozaru asociāciju vērtējums. Savukārt 2010. gadā kopā ar Ekonomikas ministriju Eiropas Savienības mazo un vidējo uzņēmumu nedēļas laikā notika tikšanās reģionos, kuru laikā LDDK pasniedza balvu, balstoties uz "Ilgtspējas indeksu".

Jau ziņots, ka par labāko darba devēju Vidzemē tika nosaukts AS "Cēsu alus", Zemgalē - SIA "Fortum Jelgava", bet Latgalē - AS "Daugavpils siltumtīkli".

Šogad ar "Ilgtspējas indeksa" palīdzību vēlmi novērtēt ilgtspēju izteica 113 uzņēmumi, no kuriem 70 iesniedza savu pašvērtējumu, bet 50 no tiem kvalificējās bronzas, sudraba un pirmo reizi indeksa vēsturē arī zelta kategorijai - SIA "Statoil", AS "Aldaris" un AS "SEB banka".

Pirms pašvērtējuma iesniegšanas uzņēmumi apliecina, ka tiem nav nodokļu parādu un to darbiniekiem netiek maksāta alga aploksnēs. Labākais darba devējs katrā no Latvijas reģioniem tiek sumināts par "Ilgtspējas indeksa" sadaļu "Darba vide", kas ir 25% no kopējiem indeksa rezultātiem.

Rīgas reģiona labāko darba devēju plānots sveikt pēc Jāņiem.

LETA