Putnu gaļas ražotājiem aizliegts izmantot vairākas pārtikas piedevas
Putnu gaļas un olu ražotājiem būs jāievēro nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasības vairākām produktu grupām, kas aizliedz atsevišķu pārtikas piedevu lietošanu, paredz valdības pieņemtie noteikumi "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība".
Noteikumi paredz, ka putnu gaļas un gaļas produktu ražošanā aizliegts izmantot pārtikas piedevas uzglabāšanas laika pagarināšanai - atsevišķas augu izcelsmes olbaltumvielas, tauku-ādu emulsijas, specifiskus biezinātājus, stabilizētājus un recinātājus.
Noteikumi papildināti ar produktu kvalitātes prasībām olām, putnu gaļai un tās produktiem, kā arī konservētām skābenēm un auzu pārslām. Tāpat izmaiņas noteikumos paredz precizēt kvalitātes prasības ievārījumam un ievārījumam ar samazinātu kaloriju daudzumu.
Nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā putnu turētājiem būs jānodrošina gan vispārīgās labturības prasības, sabalansēta ēdināšana, gan arī viena no putnu turēšanas metodēm: brīvā vai turēšana kūtī.
Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".
LETA