Bizness un ekonomika
2011. gada 19. augusts, 03:13

Žurnāls "Wired" nosauc Tallinu par vienu no Eiropas jauno uzņēmēju galvaspilsētām

Jauns.lv

Tehnoloģiju žurnāla "Wired" Lielbritānijas izdevums nosaucis Tallinu par vienu no Eiropas jauno uzņēmēju (angliski "startup") galvaspilsētām, liecina žurnāla interneta versijā pieejamā informācija.

Kā skaidro izdevuma redaktors Deivids Rovans, līdz šim žurnāls daudz pievērsies Lielbritānijas ātri augošo interneta vides jauno uzņēmumu aprakstīšanai, taču Londona ir tikai viens no Eiropas "tehnoloģiju ekonomikas" centriem. Viņš vērš uzmanību uz virkni ideju, kas izgudrotas citās Eiropas pilsētās, piemēram, spēli "Angry Birds", kas nāk no Helsinkiem, vai mūzikas klausīšanās servisu "Spotify", kas nāk no Stokholmas.

Tā kā Eiropā veidojas uzņēmumi, kas apgūst plašāku mērogu, žurnāls izveidojis sarakstu ar "karstākajām" jauno uzņēmēju pilsētām. Tās noskaidrotas, aptaujājot uzņēmējus, žurnālistus un investorus par vietām, kur "patlaban notiek inovācijas".

Sarakstā minēta arī Stokholma, Barselona, Parīze, Berlīne, Helsinki, Amsterdama, Maskava, Telaviva.

Aprakstot Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, žurnāls norāda, ka šī pilsēta var lepoties ar vairākiem tehnoloģiju smagsvariem, taču parādās arī jaunas kompānijas. Vairāki jaunie uzņēmumi radušies regulārajos "Garage48" pasākumos.

Žurnāls nosauc arī vairākus projektus, kuriem ir vērts pievērst uzmanību. To vidū ir projektēšanas koplietošanas pakalpojums "GrabCad", kas ir arī konkursa "Seedcamp London 2011" uzvarētājs, tirdzniecības pārvaldības programmatūras projekts "Erply", tirdzniecības un klientu attiecību vadības rīks "Pipedrive", "Sportlyzer", kas piedāvā virtuālu personīgo fitnesa treneri, ceļojumu meklēšanas serviss "MoVolo", motorolleru ražotājs "Exo-Bikes", profesionāļu komunikācijas tīkls "Zerply", ceļojumu plānošanas rīks "Planify", kura veidotāji ir no Igaunijas un Latvijas, sociālo tīklu aktuālo tēmu apkopošanas rīks "Utopic", kā arī virtuālā apģērbu "pielaikošanas istaba" "Fits.me".

Jau ziņots, ka, piemēram, projekts "Planify" uzvarēja Rīgā martā notikušajā biznesa ideju apmaiņas un izstrādes pasākumā "Garage48".

LETA Nozare.lv