Bizness un ekonomika

Izstrādātas vadlīnijas kulinārā mantojuma izmantošanai lauku tūrismā

Jauns.lv

Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" izstrādājusi vadlīnijas "Kulinārais mantojums lauku tūrismā".

Vadlīnijas izstrādātas, lai atbalstītu tūrisma mītņu saimniekus sava reģiona kulinārā mantojuma apzināšanā un jaunu kulināro produktu veidošanā.

Vadlīnijās apkopota gan Latvijas, gan dažādu citu valstu pozitīvā pieredze un idejas kulinārā mantojuma saglabāšanai un pilnveidošanai.

Izstrādātais materiāls iedrošina arī Latvijas tūrisma mītņu saimniekus izcelt ēdienkartē sava reģiona raksturīgos ēdienus un dzērienus, piemērojot tos mūsdienīga tūrista prasībām un izvēloties radošus risinājumus ēdienu noformēšanā un pasniegšanā.

Vadlīnijās aplūkotas tādas tēmas kā "Kulinārā mantojuma popularizēšana", "Kulinārā mantojuma izmantošana ēdināšanas uzņēmumos", "Latviešu ēdienu pasniegšana", "Ēdināšanas pakalpojumu atbilstība normatīvajiem aktiem", kā arī "Uz kulināro mantojumu un ēdieniem balstīti tūrisma produkti".

Vadlīnijas "Kulinārais mantojums lauku tūrismā" elektroniskā formātā patlaban pieejamas asociācijas mājaslapā "www.celotajs.lv".

Projekts īstenots ar Eiropas Komisijas "Life" programmas finansiālu atbalstu.

"Lauku ceļotājs" ir profesionāla lauku tūrisma asociācija, kas dibināta 1993.gadā un patlaban apvieno aptuveni 320 biedrus - lauku naktsmītņu saimniekus visā Latvijā.

Kā ziņots, Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs" izstrādājusi vadlīnijas piekrastes apbūves veidošanai, jūras piekrastes raksturīgās apbūves principus un apbūves reģionālās īpatnības.

Izstrādātais dokuments "Jūras piekrastes raksturīgās apbūves principi, apbūves reģionālās īpatnības, vadlīnijas jaunas apbūves veidošanai" tiks prezentēts Eiropas kultūras mantojuma dienu laikā Rucavas novada Papes Ķoņu ciema "Mikjāņu" mājās šī gada 9.septembrī.

LETA Nozare.lv