Bizness un ekonomika
2011. gada 7. oktobris, 07:45

Apbalvos Latvijas oficiālās "Facebook" lapas konkursa uzvarētāju

Jauns.lv

Ministru prezidenta zālē piektdien paziņos Latvijas oficiālās "Facebook" lapas konkursa uzvarētāju, pavēstīja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

Apbalvošanas pasākumā aicinātas piedalīties visas piecas komandas, kuras piedāvāja savus priekšlikumus un radošās idejas Latvijas oficiālajai lapai "Facebook". Konkursa uzvarētājs saņems iespēju kopā ar konkursa organizatoriem izstrādāt Latvijas "Facebook" lapu, kā arī planšetdatoru "Samsung Galaxy Tab 10.1".

Par labākajām idejām iedzīvotājiem bija iespēja balsot internetā. Darbus vērtēja arī profesionāļu žūrija – sabiedrisko attiecību, reklāmas un dizaina jomas pārstāvji, nevalstisko organizāciju pārstāvji, ārvalstu ziņu aģentūru korespondenti, sociālo mediju speciālisti un blogeri.

Radošajā konkursā piedalījās kopumā piecas komandas – digitālo risinājumu aģentūra "Djigital", digitālā mārketinga aģentūra "Digibrand", reklāmas aģentūra "Leo Burnett Riga" un divas komandas, kuru sastāvā ir privātpersonas.

Konkursu par lapas izveidi izsludināja Valsts kanceleja un valsts aģentūra "Latvijas institūts".

Komandu uzdevums bija radīt vienreizēju un saistošu "Facebook" lapu angļu valodā, ar kuras starpniecību starptautiskā arēnā komunicēt par Latviju. Lapas mērķauditorija ir "Facebook" lietotāji, kas interesējas vai varētu interesēties par Latviju.

BNS