Latvijas Universitātei "Krājbankā" palikuši 2,5 miljoni latu
Bizness un ekonomika

Latvijas Universitātei "Krājbankā" palikuši 2,5 miljoni latu

Jauns.lv

Latvijas Universitātei (LU) AS "Latvijas Krājbankā" palikuši 2,5 miljoni latu apgrozāmo līdzekļu, atklāja LU rektors Mārcis Auziņš. Viņš gan cer, ka šos līdzekļus izdosies atgūt, jo pēc LU finanšu speciālistu ieteikuma šos līdzekļus LU 16. novembrī pārskaitīja uz citu banku kontiem.

LU rektors Mārcis Auziņš.
LU rektors Mārcis Auziņš.

Taču tobrīd Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šādu operāciju jau bija liegusi un līdzekļi nonākuši atpakaļ "Krājbankā".

Auziņš lūdzis FKTK vadītājai Irēnai Krūmanei noskaidrot situāciju, tādēļ LU vēl ir cerības šos līdzekļus atgūt.

Pagaidām to iesaldēšana nerada apgrūtinājumus operatīvajai darbībai, bet nākotnē to zaudēšana atstāšot negatīvu ietekmi, piebilda rektors. Viņš uzsvēra, ka "Krājbankā" LU glabājās mazākā no budžeta daļām.

"Taču problēmas ir ļoti daudziem LU darbiniekiem un studentiem, kuriem "Krājbankā" bija konti. Man vēl pagaidām nav konkrētas informācijas, taču ārzemēs esošie "Erasmus" apmaiņas programmas studenti, kuriem uz "Krājbankas" kontu bija pārskaitīti līdzekļi studijām, ir nonākuši neapskaužamā situācijā. Man nav zināms, vai viņiem ir līdzekļi dzīvošanai," sacīja rektors.

Kā ziņots, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21. novembrī nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Lita Krone/LETA