Bizness un ekonomika

Rimšēvičs: žēl, ka tik saspringtā laikā FKTK paliek bez vadības

Jauns.lv

Žēl, ka saspringtā laikā, kad tik daudz darāmā, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) paliek bez vadības, uzskata Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Pret krāpniecību neviens banku uzraugs nav pasargāts," komentēja Rimšēvičs.

Krūmane šodien nolēmusi atkāpties no FKTK vadītājas amata. Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Krūmane, viņa pieņēmusi lēmumu atkāpties, jo uzskata, ka radītā spriedze ap viņas atrašanos šajā amatā tikai kavē FKTK pilnvērtīgu darbu un jebkura politiska diskusija, tostarp plānotā Saeimas ārkārtas sēde, bremzē sektora stabilizāciju.

"Aktīvā FKTK rīcība, konstatējot iespējamo finanšu noziegumu, tika vērsta uz ["Latvijas Krājbankas"] aktīvu saglabāšanu, lai aizsargātu noguldītāju intereses, līdz ar to tā nevar būt par pamatu pārmetumiem par FKTK bezdarbību," norādīja FKTK vadītāja.

Viņa uzsvēra, ka vienmēr pēc labākās sirdsapziņas rūpējusies par nekavējošu reakciju uz katru būtisku trūkumu komisijas darbībā, un pauda cerību, ka pārējie FKTK padomes locekļi pilda savus pienākumus ar līdzvērtīgu atbildības sajūtu.

Krūmane FKTK priekšsēdētājas amatā ir kopš 2008.gada 28.aprīļa.

Jau ziņots, ka "Latvijas Krājbankā" konstatēts aptuveni 100 miljoniem latu, tādēļ Finanšu un kapitāla tirgus komisija bankas darbību ir apturējusi un gatavojas tiesā šonedēļ iesniegt maksātnepsējas pieteikumu.

LETA Nozare.lv