Bizness un ekonomika
2012. gada 5. janvāris, 20:41

"Madara Cosmetics" saņem Labas ražošanas prakses sertifikātu

Jauns.lv

Latvijas ekokosmētikas ražotājs SIA "Madara Cosmetics" ("Madara") ieguvis Labas ražošanas prakses sertifikātu, sacīja kompānijas pārstāve Anete Vabule.

Sertifikācijas uzņēmums "Bureau Veritas Latvia" izsniedza ISO 22716:2007 sertifikātu, kas nosaka kvalitātes vadību kosmētisko līdzekļu ražošanā un izpilda Eiropas Komisijas regulas prasības, ka kosmētisko līdzekļu ražošanā jāpielieto Laba ražošanas prakse.

Regula stājās spēkā 2010.gada 11.janvārī un pilnā apjomā tiks piemērota, sākot no 2013.gada 11.jūlija. Regulas prasības būs saistošas visiem kosmētikas ražotājiem Eiropā. Tās mērķis ir aizsargāt patērētājus no kaitīgiem un nekvalitatīviem kosmētikas līdzekļiem. Standartā ietvertās kvalitātes prasības attiecināmas ne tikai uz paša produkta kvalitāti, bet arī stingri definē prasības ēkām un telpām, kurās kosmētika tiek ražota, izejvielām un iepakojuma materiāliem, kā arī nosaka personāla kompetenci un prasības apakšuzņēmējiem un piegādātājiem.

Sertifikāts izsniegts uz trīs gadiem ar noteikumu, ka reizi gadā tiek veikta atkārtota pārbaude jeb uzraudzības audits. Sertificēšanās auditi kopā ar sagatavošanās darbiem, lai atbilstu standarta prasībām, "Madara Cosmetics" izmaksāja aptuveni 6500 latus.

"Taču lielākā investīcija bija laiks, ko veltījām, jo standarta punkti min ļoti stingras kvalitātes prasības un pierādījumus par to izpildi. Sertifikātu izdevās iegūt desmit mēnešu laikā," stāsta Vabule.

Jau ziņots, ka 2011.gadu uzņēmums plāno pabeigt ar 30% pieaugumu, sasniedzot 1,4 miljonu latu apgrozījumu.

"Madara Cosmetics" apgrozījums 2010.gadā bija 1,08 miljoni latu un salīdzinājumā ar 2009.gadu tas ir audzis par 30,11%, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA "Lursoft" informācija. Divkāršojusies arī "Madaras" peļņa, sasniedzot 130 645 latus.

Pēc 2010.gada beigās veiktās tirgus izpētes tika noskaidrots, ka "Madaras" realizācija savā cenu segmentā veido 7% tirgus daļu Latvijā.

Patlaban "Madara Cosmetics" eksportē produkciju uz 25 valstīm.

Kā liecina "Firmas.lv" datubāze, SIA "Madara Cosmetics" reģistrēta 2006.gada jūlijā. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder AS "Infrastructure Investments" - 20%, Lotei Tisenkopfai - 28%, Uldim Iltneram - 28%, Zanei Ruginai - 12%, Lienei Drāzniecei - 8%, Paulai Tisenkopfai - 4%.

AS "Infrastructure Investments", kas par "Madaras" daļu īpašnieku kļuvusi 2010.gada jūnijā, pieder SIA "Prudentia Private Equity Partners", kuras īpašnieki savukārt ir pazīstamie investīciju baņķieri Ģirts Rungainis un Jānis Lielcepure.

LETA Nozare.lv